Ciasto kokosowe z rabarbarem

Lubella
Ciasto kokosowe z rabarbarem

0

0 / 0

Ciasto kokosowe z rabarbarem to doskonały wybór dla miłośników słodko-kwaśnych połączeń. Jest puszyste, wilgotne i wyjątkowo smaczne. To doskonały wybór na letnie popołudnie przy kawie lub przyjęcie na świeżym powietrzu ze znajomymi.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

150 g mąka tortowa lubella

1 łyżecz. proszek do pieczenia

70 g wiórki kokosowe

50 ml mleko

400 g rabarbar

125 g masło

100 g cukier

3 szt. jajka kurze

1 szczyp. sól

1 opak. cukier wanilinowy

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

2

Masło, cukier i cukier wanilinowy ubij mikserem w misie na jasną i puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka i nadal miksuj.

3

Do suchych składników dodaj mokre składniki i delikatnie wymieszaj szpatułką.

4

Wyłóż formę o średnicy 23 cm papierem do pieczenia. Pokrój rabarbar na kawałki długości 2 cm i rozłóż na dnie formy.

5

Wylej ciasto na owoce w formie i wyrównaj. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170°C (bez termoobiegu) przez około 45 minut lub dłużej, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy. Po wyjęciu z piekarnika ostudź ciasto przez 15 minut w formie.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

336

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły