Ciasto kokosowe z rabarbarem
Lubella
Ciasto kokosowe z rabarbarem to doskonały wybór dla miłośników słodko-kwaśnych połączeń. Jest puszyste, wilgotne i wyjątkowo smaczne. To doskonały wybór na letnie popołudnie przy kawie lub przyjęcie na świeżym powietrzu ze znajomymi.
0
0 / 0
Ciasto kokosowe z rabarbarem to doskonały wybór dla miłośników słodko-kwaśnych połączeń. Jest puszyste, wilgotne i wyjątkowo smaczne. To doskonały wybór na letnie popołudnie przy kawie lub przyjęcie na świeżym powietrzu ze znajomymi.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
150 g mąka tortowa lubella
1 łyżecz. proszek do pieczenia
70 g wiórki kokosowe
50 ml mleko
400 g rabarbar
125 g masło
100 g cukier
3 szt. jajka kurze
1 szczyp. sól
1 opak. cukier wanilinowy
Przygotowanie
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło, cukier i cukier wanilinowy ubij mikserem w misie na jasną i puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka i nadal miksuj.
Do suchych składników dodaj mokre składniki i delikatnie wymieszaj szpatułką.
Wyłóż formę o średnicy 23 cm papierem do pieczenia. Pokrój rabarbar na kawałki długości 2 cm i rozłóż na dnie formy.
Wylej ciasto na owoce w formie i wyrównaj. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170°C (bez termoobiegu) przez około 45 minut lub dłużej, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy. Po wyjęciu z piekarnika ostudź ciasto przez 15 minut w formie.