Ciasteczka Lofthouse z kremem maślanym
Lubella
Ciasteczka Lofthouse z kremem maślanym to popularny wypiek z kuchni amerykańskiej, który przypadnie do gustu wszystkim fanom maślanych słodkości. Świetnie sprawdzą się zarówno do kawy, herbaty, jak i na wyjątkowe okazje, takie jak urodziny, przyjęcia, imprezy lub walentynki. Gotowe ciasteczka Lofthouse możemy dowolnie udekorować ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
302
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasteczka Lofthouse z kremem maślanym to popularny wypiek z kuchni amerykańskiej, który przypadnie do gustu wszystkim fanom maślanych słodkości. Świetnie sprawdzą się zarówno do kawy, herbaty, jak i na wyjątkowe okazje, takie jak urodziny, przyjęcia, imprezy lub walentynki. Gotowe ciasteczka Lofthouse możemy dowolnie udekorować ulubionymi dodatkami. Smacznego!
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
270 g mąka tortowa lubella
0.25 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
200 g cukier
1 szt. jajko
50 g śmietana 18%
110 g masło
Krem
110 g masło
240 g cukier puder
2 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 190°C i przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia.
W drugiej misce utrzyj masło w temperaturze pokojowej wraz z cukrem. Następnie dodaj jajko, śmietanę i dokładnie zmiksuj.
Składniki z obu misek łączymy ze sobą i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie uformuj ciasteczka o grubości ok. 2 cm i przełóż je na przygotowaną blaszkę, zachowując odstępy między nimi.
Ciasteczka piecz przez około 10 minut, a po tym czasie pozostaw do wystudzenia.
W międzyczasie przygotuj krem. W misce ubij masło, stopniowo dodając cukier puder, a następnie śmietanę. Kontynuuj ubijanie, aż krem będzie puszysty i gładki.
Na każde ciasteczko nałóż porcję kremu, równomiernie rozprowadzając go na wierzchu.
Gotowe ciasteczka przełóż do lodówki do zastygnięcia kremu.
Przed podaniem możemy udekorować ciastka liofilizowanymi owocami lub posypką cukierniczą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
302
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.