Ciasteczka Lofthouse z kremem maślanym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Ciasteczka Lofthouse z kremem maślanym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1707227529938.jpg&w=3840&q=75)
Ciasteczka Lofthouse z kremem maślanym to popularny wypiek z kuchni amerykańskiej, który przypadnie do gustu wszystkim fanom maślanych słodkości. Świetnie sprawdzą się zarówno do kawy, herbaty, jak i na wyjątkowe okazje, takie jak urodziny, przyjęcia, imprezy lub walentynki. Gotowe ciasteczka Lofthouse możemy dowolnie udekorować ulubionymi dodatkami. Smacznego!
0
0 / 0
Ciasteczka Lofthouse z kremem maślanym to popularny wypiek z kuchni amerykańskiej, który przypadnie do gustu wszystkim fanom maślanych słodkości. Świetnie sprawdzą się zarówno do kawy, herbaty, jak i na wyjątkowe okazje, takie jak urodziny, przyjęcia, imprezy lub walentynki. Gotowe ciasteczka Lofthouse możemy dowolnie udekorować ulubionymi dodatkami. Smacznego!
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
270 g mąka tortowa lubella
0.25 łyżecz. soda oczyszczona
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
200 g cukier
1 szt. jajko
50 g śmietana 18%
110 g masło
Krem
110 g masło
240 g cukier puder
2 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 190°C i przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia.
W drugiej misce utrzyj masło w temperaturze pokojowej wraz z cukrem. Następnie dodaj jajko, śmietanę i dokładnie zmiksuj.
Składniki z obu misek łączymy ze sobą i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie uformuj ciasteczka o grubości ok. 2 cm i przełóż je na przygotowaną blaszkę, zachowując odstępy między nimi.
Ciasteczka piecz przez około 10 minut, a po tym czasie pozostaw do wystudzenia.
W międzyczasie przygotuj krem. W misce ubij masło, stopniowo dodając cukier puder, a następnie śmietanę. Kontynuuj ubijanie, aż krem będzie puszysty i gładki.
Na każde ciasteczko nałóż porcję kremu, równomiernie rozprowadzając go na wierzchu.
Gotowe ciasteczka przełóż do lodówki do zastygnięcia kremu.
Przed podaniem możemy udekorować ciastka liofilizowanymi owocami lub posypką cukierniczą.