Ciasteczka Lofthouse z kremem maślanym

Lubella
Ciasteczka Lofthouse z kremem maślanym

0

0 / 0

Ciasteczka Lofthouse z kremem maślanym to popularny wypiek z kuchni amerykańskiej, który przypadnie do gustu wszystkim fanom maślanych słodkości. Świetnie sprawdzą się zarówno do kawy, herbaty, jak i na wyjątkowe okazje, takie jak urodziny, przyjęcia, imprezy lub walentynki. Gotowe ciasteczka Lofthouse możemy dowolnie udekorować ulubionymi dodatkami. Smacznego!

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

270 g mąka tortowa lubella

0.25 łyżecz. soda oczyszczona

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

200 g cukier

1 szt. jajko

50 g śmietana 18%

110 g masło

Krem

110 g masło

240 g cukier puder

2 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 190°C i przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

2

W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia.

3

W drugiej misce utrzyj masło w temperaturze pokojowej wraz z cukrem. Następnie dodaj jajko, śmietanę i dokładnie zmiksuj.

4

Składniki z obu misek łączymy ze sobą i wkładamy do lodówki na około 30 minut.

5

Po tym czasie uformuj ciasteczka o grubości ok. 2 cm i przełóż je na przygotowaną blaszkę, zachowując odstępy między nimi.

6

Ciasteczka piecz przez około 10 minut, a po tym czasie pozostaw do wystudzenia.

7

W międzyczasie przygotuj krem. W misce ubij masło, stopniowo dodając cukier puder, a następnie śmietanę. Kontynuuj ubijanie, aż krem będzie puszysty i gładki.

8

Na każde ciasteczko nałóż porcję kremu, równomiernie rozprowadzając go na wierzchu.

9

Gotowe ciasteczka przełóż do lodówki do zastygnięcia kremu.

10

Przed podaniem możemy udekorować ciastka liofilizowanymi owocami lub posypką cukierniczą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły