Chrusty - łamańce

m7
Chrusty - łamańce

0

0 / 0

Najlepsze robił mój tata ,gdy byłam dzieckiem .

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 l olej rzepakowy uniwersalny

1 szkl. cukier puder

4 szt. żółtko jaja kurzego

1 łyżka ocet

40 dek. mąka lubella puszysta tortowa

0.50 szkl. śmietana

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki połączyć ze sobą .

2

Rozwałkować ciasto na placek około 3-4 milimetry .

3

Wycinać romby,przeciąć środek i przewijać by nadać odpowiedni kształt.

4

Piec w gorącym tłuszczu na złoty kolor .Posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły