Chrusty - łamańce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Chrusty - łamańce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975210199.jpeg&w=3840&q=75)
Najlepsze robił mój tata ,gdy byłam dzieckiem .
0
0 / 0
Najlepsze robił mój tata ,gdy byłam dzieckiem .
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 l olej rzepakowy uniwersalny
1 szkl. cukier puder
4 szt. żółtko jaja kurzego
1 łyżka ocet
40 dag. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. śmietana
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki połączyć ze sobą .
2
Rozwałkować ciasto na placek około 3-4 milimetry .
3
Wycinać romby,przeciąć środek i przewijać by nadać odpowiedni kształt.
4
Piec w gorącym tłuszczu na złoty kolor .Posypać cukrem pudrem.