Example thumb
0

Składniki

0.5 Kilograma
mąka
0.15 Kilograma
cukier puder
0.03 Kilograma
masło
0.5 Kilograma
smalec
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
jajko
3 Łyżki
śmietana
1 Łyżka
spirytus
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z żółtkami, dodając 1 całe jajko. Do masy dodać mąkę, śmietanę, spirytus. Zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, wycinać nożem pasy o szerokości 3 cm. W środku paska zrobić podłużne nacięcie, przez które przełożyć jeden koniec ciasta. Faworki smażyć na dobrze rozgrzanym smalcu w płaskim naczyniu na złoty kolor. Wyjmować bardzo delikatnie dwoma widelcami, posypać cukrem pudrem.

Opis

Do kawy jak znalazł

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!