Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

0.5 Kilograma
0.15 Kilograma
cukier puder
0.03 Kilograma
masło
0.5 Kilograma
smalec
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
jajko
3 Łyżki
śmietana
1 Łyżka
spirytus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło utrzeć z żółtkami, dodając 1 całe jajko. Do masy dodać mąkę, śmietanę, spirytus. Zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, wycinać nożem pasy o szerokości 3 cm. W środku paska zrobić podłużne nacięcie, przez które przełożyć jeden koniec ciasta. Faworki smażyć na dobrze rozgrzanym smalcu w płaskim naczyniu na złoty kolor. Wyjmować bardzo delikatnie dwoma widelcami, posypać cukrem pudrem.

Opis

Do kawy jak znalazł

Podobne przepisy

Faworki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Faworki

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Pączki mojej babci

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki mojej babci

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Faworki Domowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki Domowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!