Chatka Baby Jagi

EveKowalska
Chatka Baby Jagi

0

0 / 0

W tym roku na Wielkanoc stawiam na tradycję. Kto nie zna tego sernika? Znany, lubiany, pyszny i bez pieczenia! W kształcie charakterystycznej chatki zbudowanej z herbatników i z czekoladową polewą.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

500 g ser biały

150 g cukier puder

100 g masło

100 g gorzka czekolada

10 g kakao decomorreno

2 szt. herbatniki kakaowe

Przygotowanie


1

Masło oraz cukier ucieramy. Dodajemy biały ser i nie przerywając dalej ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao. Mieszamy.

2

Na blacie układamy papier do pieczenia. Układamy 3 rzędy po sześć herbatników. Przekładamy 3/4 masy kakaowej na herbatniki. Układamy kolejną warstwę herbatników. Smarujemy masą jasną. Na jasną masę przekładamy resztkę pozostałej masy kakaowej. Składamy tak, aby powstała chatka.

3

Wkładamy do lodówki na godzinkę. Następnie polewamy roztopioną czekolada gorzką. Ponownie wkładamy do lodówki na 12 godzin. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

426

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły