0

Składniki

10 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Gramów
ser biały
150 Gramów
cukier puder
100 Gramów
masło
100 Gramów
Gorzka czekolada
2 Sztuki
Herbatniki kakaowe
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło oraz cukier ucieramy. Dodajemy biały ser i nie przerywając dalej ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao. Mieszamy.
  2. Na blacie układamy papier do pieczenia. Układamy 3 rzędy po sześć herbatników. Przekładamy 3/4 masy kakaowej na herbatniki. Układamy kolejną warstwę herbatników. Smarujemy masą jasną. Na jasną masę przekładamy resztkę pozostałej masy kakaowej. Składamy tak, aby powstała chatka.
  3. Wkładamy do lodówki na godzinkę. Następnie polewamy roztopioną czekolada gorzką. Ponownie wkładamy do lodówki na 12 godzin. Smacznego!

Opis

W tym roku na Wielkanoc stawiam na tradycję. Kto nie zna tego sernika? Znany, lubiany, pyszny i bez pieczenia! W kształcie charakterystycznej chatki zbudowanej z herbatników i z czekoladową polewą.

Podobne przepisy

Batoniki z Mlekołaków

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Paluszkowa tarta czekoladowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszkowa tarta czekoladowa

Sernik z kakaową kruszonką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik z kakaową kruszonką

Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lekkie ciasto ucierane z truskawkami i malinami

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Ciastka szachownica

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!