Chatka Baby Jagi

EveKowalska
Chatka Baby Jagi

0

0 / 0

W tym roku na Wielkanoc stawiam na tradycję. Kto nie zna tego sernika? Znany, lubiany, pyszny i bez pieczenia! W kształcie charakterystycznej chatki zbudowanej z herbatników i z czekoladową polewą.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

500 g ser biały

150 g cukier puder

100 g masło

100 g gorzka czekolada

10 g kakao decomorreno

2 szt. herbatniki kakaowe

Przygotowanie


1

Masło oraz cukier ucieramy. Dodajemy biały ser i nie przerywając dalej ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao. Mieszamy.

2

Na blacie układamy papier do pieczenia. Układamy 3 rzędy po sześć herbatników. Przekładamy 3/4 masy kakaowej na herbatniki. Układamy kolejną warstwę herbatników. Smarujemy masą jasną. Na jasną masę przekładamy resztkę pozostałej masy kakaowej. Składamy tak, aby powstała chatka.

3

Wkładamy do lodówki na godzinkę. Następnie polewamy roztopioną czekolada gorzką. Ponownie wkładamy do lodówki na 12 godzin. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły