0

Składniki

10 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Gramów
ser biały
150 Gramów
cukier puder
100 Gramów
masło
100 Gramów
Gorzka czekolada
2 Sztuki
Herbatniki kakaowe
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło oraz cukier ucieramy. Dodajemy biały ser i nie przerywając dalej ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao. Mieszamy.
  2. Na blacie układamy papier do pieczenia. Układamy 3 rzędy po sześć herbatników. Przekładamy 3/4 masy kakaowej na herbatniki. Układamy kolejną warstwę herbatników. Smarujemy masą jasną. Na jasną masę przekładamy resztkę pozostałej masy kakaowej. Składamy tak, aby powstała chatka.
  3. Wkładamy do lodówki na godzinkę. Następnie polewamy roztopioną czekolada gorzką. Ponownie wkładamy do lodówki na 12 godzin. Smacznego!

Opis

W tym roku na Wielkanoc stawiam na tradycję. Kto nie zna tego sernika? Znany, lubiany, pyszny i bez pieczenia! W kształcie charakterystycznej chatki zbudowanej z herbatników i z czekoladową polewą.

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Batoniki z Mlekołaków

Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!