Chatka Baby Jagi
EveKowalska
W tym roku na Wielkanoc stawiam na tradycję. Kto nie zna tego sernika? Znany, lubiany, pyszny i bez pieczenia! W kształcie charakterystycznej chatki zbudowanej z herbatników i z czekoladową polewą.
0
0 / 0
W tym roku na Wielkanoc stawiam na tradycję. Kto nie zna tego sernika? Znany, lubiany, pyszny i bez pieczenia! W kształcie charakterystycznej chatki zbudowanej z herbatników i z czekoladową polewą.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
500 g ser biały
150 g cukier puder
100 g masło
100 g gorzka czekolada
10 g kakao decomorreno
2 szt. herbatniki kakaowe
Przygotowanie
Masło oraz cukier ucieramy. Dodajemy biały ser i nie przerywając dalej ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao. Mieszamy.
Na blacie układamy papier do pieczenia. Układamy 3 rzędy po sześć herbatników. Przekładamy 3/4 masy kakaowej na herbatniki. Układamy kolejną warstwę herbatników. Smarujemy masą jasną. Na jasną masę przekładamy resztkę pozostałej masy kakaowej. Składamy tak, aby powstała chatka.
Wkładamy do lodówki na godzinkę. Następnie polewamy roztopioną czekolada gorzką. Ponownie wkładamy do lodówki na 12 godzin. Smacznego!