1

Składniki

200 Mililitrów
mleko
1 Szczypta
sól
450 Gramów
Mąka tortowa
10 Gramów
drożdże
3 Sztuki
bułka
1 Sztuka
jajko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do maki dodać drożdże lub proszek do pieczenia, dodać mleko o temperaturze pokojowej z rozbitym w nim jajkiem, dodać szczyprę soli i zagnieść ciasto. Skroic bułki w drobne kostki i dodac do ciasta, ponownie mocno razem zagnieść. Ciasto odstawic na 40min.
  2. W duuuzym garze zagotować posolona wodę, z ciasta "wymodelować" 2 szyszki spore i wrzucic do wrzątku, gotować 25min.
  3. Po wyciągnięciu kroic plasterki grubości kromki chleba i podawać z kapustą, sosami, mięsem i gulaszem
  4. Niezjedzoną częśc knedla wstawić do lodówki, podgrzewać tylko na parze , Ważne: nie przejmować się zbytnio wyglądem knedla .

Opis

Bardzo często dostaję pytanie: jak zrobić czekiego knedla :d i umieszczam przepis gdzie się da, to podziele się równiez z wami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!