Camembert panierowany z sosem śliwkowym

uwielbiampl

Idealny przepis na przyjęcia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2146
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
147
gram
Tłuszcze
148
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Idealny przepis na przyjęcia.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. ser camembert
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. śliwki
3 szt. goździki
2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
4 łyżka miód
6 łyżka bułka tarta
0.50 szkl. wino czerwone
0.50 szkl. olej sojowy
Przygotowanie
Przygotowanie sera: Każdy krążek sera kroimy na cztery cząstki i panierujemy dokładnie tak jak kotlet schabowy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor tuż przed podaniem w bardzo gorącym głębokim oleju ze wszystkich stron.
Przygotowanie sosu: Odkładamy śliwki bez pestek, a pozostałe (bez rozmrażania) dusimy z winem, trzema łyżkami miodu oraz goździkami. Gdy śliwki są już miękkie przecieramy przez stalowe sitko. Odłożone, lekko rozmrożone śliwki smażymy od 3 do 5 minut z łyżką miodu i sokiem, który wypłynął ze śliwek podczas ich rozmrażania. Gorący sos łączymy z duszonymi całymi śliwkami.
Na głęboki talerz wylewamy sos ze śliwkami. Na wierzch stawiamy dwa kawałki gorącego panierowanego sera camembert.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2146
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
147
gram
Tłuszcze
148
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.