Example thumb
3

Składniki

1 Sztuka
Ser camembert
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
śliwki
3 Sztuki
goździki
2 Łyżki
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
4 Łyżki
miód
6 Łyżek
bułka tarta
0.5 Szklanki
Wino czerwone
0.5 Szklanki
Olej sojowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotowanie sera: Każdy krążek sera kroimy na cztery cząstki i panierujemy dokładnie tak jak kotlet schabowy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor tuż przed podaniem w bardzo gorącym głębokim oleju ze wszystkich stron.
  2. Przygotowanie sosu: Odkładamy śliwki bez pestek, a pozostałe (bez rozmrażania) dusimy z winem, trzema łyżkami miodu oraz goździkami. Gdy śliwki są już miękkie przecieramy przez stalowe sitko. Odłożone, lekko rozmrożone śliwki smażymy od 3 do 5 minut z łyżką miodu i sokiem, który wypłynął ze śliwek podczas ich rozmrażania. Gorący sos łączymy z duszonymi całymi śliwkami.
  3. Na głęboki talerz wylewamy sos ze śliwkami. Na wierzch stawiamy dwa kawałki gorącego panierowanego sera camembert.

Opis

Idealny przepis na przyjęcia.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!