Camembert panierowany z sosem śliwkowym

uwielbiampl
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

3

0 / 0

Idealny przepis na przyjęcia.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. ser camembert

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. śliwki

3 szt. goździki

2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

4 łyżka miód

6 łyżka bułka tarta

0.50 szkl. wino czerwone

0.50 szkl. olej sojowy

Przygotowanie


1

Przygotowanie sera: Każdy krążek sera kroimy na cztery cząstki i panierujemy dokładnie tak jak kotlet schabowy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor tuż przed podaniem w bardzo gorącym głębokim oleju ze wszystkich stron.

2

Przygotowanie sosu: Odkładamy śliwki bez pestek, a pozostałe (bez rozmrażania) dusimy z winem, trzema łyżkami miodu oraz goździkami. Gdy śliwki są już miękkie przecieramy przez stalowe sitko. Odłożone, lekko rozmrożone śliwki smażymy od 3 do 5 minut z łyżką miodu i sokiem, który wypłynął ze śliwek podczas ich rozmrażania. Gorący sos łączymy z duszonymi całymi śliwkami.

3

Na głęboki talerz wylewamy sos ze śliwkami. Na wierzch stawiamy dwa kawałki gorącego panierowanego sera camembert.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły