3

Składniki

1 Sztuka
Ser camembert
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
śliwki
3 Sztuki
goździki
2 Łyżki
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
4 Łyżki
miód
6 Łyżek
bułka tarta
0.5 Szklanki
Wino czerwone
0.5 Szklanki
Olej sojowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowanie sera: Każdy krążek sera kroimy na cztery cząstki i panierujemy dokładnie tak jak kotlet schabowy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor tuż przed podaniem w bardzo gorącym głębokim oleju ze wszystkich stron.
  2. Przygotowanie sosu: Odkładamy śliwki bez pestek, a pozostałe (bez rozmrażania) dusimy z winem, trzema łyżkami miodu oraz goździkami. Gdy śliwki są już miękkie przecieramy przez stalowe sitko. Odłożone, lekko rozmrożone śliwki smażymy od 3 do 5 minut z łyżką miodu i sokiem, który wypłynął ze śliwek podczas ich rozmrażania. Gorący sos łączymy z duszonymi całymi śliwkami.
  3. Na głęboki talerz wylewamy sos ze śliwkami. Na wierzch stawiamy dwa kawałki gorącego panierowanego sera camembert.

Opis

Idealny przepis na przyjęcia.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz.

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!