Camembert panierowany z sosem śliwkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Camembert panierowany z sosem śliwkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4058-1702057744887.jpeg&w=3840&q=75)
Idealny przepis na przyjęcia.
3
0 / 0
Idealny przepis na przyjęcia.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. ser camembert
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. śliwki
3 szt. goździki
2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
4 łyżka miód
6 łyżka bułka tarta
0.50 szkl. wino czerwone
0.50 szkl. olej sojowy
Przygotowanie
Przygotowanie sera: Każdy krążek sera kroimy na cztery cząstki i panierujemy dokładnie tak jak kotlet schabowy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor tuż przed podaniem w bardzo gorącym głębokim oleju ze wszystkich stron.
Przygotowanie sosu: Odkładamy śliwki bez pestek, a pozostałe (bez rozmrażania) dusimy z winem, trzema łyżkami miodu oraz goździkami. Gdy śliwki są już miękkie przecieramy przez stalowe sitko. Odłożone, lekko rozmrożone śliwki smażymy od 3 do 5 minut z łyżką miodu i sokiem, który wypłynął ze śliwek podczas ich rozmrażania. Gorący sos łączymy z duszonymi całymi śliwkami.
Na głęboki talerz wylewamy sos ze śliwkami. Na wierzch stawiamy dwa kawałki gorącego panierowanego sera camembert.