Camembert panierowany z sosem śliwkowym

uwielbiampl
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

3

0 / 0

Idealny przepis na przyjęcia.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. ser camembert

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. śliwki

3 szt. goździki

2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

4 łyżka miód

6 łyżka bułka tarta

0.50 szkl. wino czerwone

0.50 szkl. olej sojowy

Przygotowanie


1

Przygotowanie sera: Każdy krążek sera kroimy na cztery cząstki i panierujemy dokładnie tak jak kotlet schabowy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor tuż przed podaniem w bardzo gorącym głębokim oleju ze wszystkich stron.

2

Przygotowanie sosu: Odkładamy śliwki bez pestek, a pozostałe (bez rozmrażania) dusimy z winem, trzema łyżkami miodu oraz goździkami. Gdy śliwki są już miękkie przecieramy przez stalowe sitko. Odłożone, lekko rozmrożone śliwki smażymy od 3 do 5 minut z łyżką miodu i sokiem, który wypłynął ze śliwek podczas ich rozmrażania. Gorący sos łączymy z duszonymi całymi śliwkami.

3

Na głęboki talerz wylewamy sos ze śliwkami. Na wierzch stawiamy dwa kawałki gorącego panierowanego sera camembert.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2146

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

147

gram

Tłuszcze

148

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły