3

Składniki

2 Łyżki
1 Sztuka
Ser camembert
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
śliwki
3 Sztuki
goździki
4 Łyżki
miód
6 Łyżek
bułka tarta
0.5 Szklanki
Wino czerwone
0.5 Szklanki
Olej sojowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowanie sera: Każdy krążek sera kroimy na cztery cząstki i panierujemy dokładnie tak jak kotlet schabowy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor tuż przed podaniem w bardzo gorącym głębokim oleju ze wszystkich stron.
  2. Przygotowanie sosu: Odkładamy śliwki bez pestek, a pozostałe (bez rozmrażania) dusimy z winem, trzema łyżkami miodu oraz goździkami. Gdy śliwki są już miękkie przecieramy przez stalowe sitko. Odłożone, lekko rozmrożone śliwki smażymy od 3 do 5 minut z łyżką miodu i sokiem, który wypłynął ze śliwek podczas ich rozmrażania. Gorący sos łączymy z duszonymi całymi śliwkami.
  3. Na głęboki talerz wylewamy sos ze śliwkami. Na wierzch stawiamy dwa kawałki gorącego panierowanego sera camembert.

Opis

Idealny przepis na przyjęcia.

Podobne przepisy

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Kalafior w pikantym cieście

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kalafior w pikantym cieście

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!