Camembert panierowany z sosem śliwkowym
m7
Uwielbiam camembert, jest doskonały na przyjęcia z znajomymi w małym gronie. Brodzo wystawne danie. Polecam.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3372
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
149
gram
Tłuszcze
245
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Uwielbiam camembert, jest doskonały na przyjęcia z znajomymi w małym gronie. Brodzo wystawne danie. Polecam.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 szkl. olej sojowy
0.50 szkl. wino czerwone
2 szt. camembert
2 szt. jajko
1 szt. śliwki bez pestek
3 szt. goździki
2 łyżka mąka pszenna
6 łyżka bułka tarta
4 łyżka miód
Przygotowanie
Przygotowanie sera: Każdy krążek sera kroimy na cztery cząstki i panierujemy dokładnie tak jak kotlet schabowy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor tuż przed podaniem w bardzo gorącym ?głębokim? oleju ze wszystkich stron. Sera nie wolno przetrzymać zbyt długo podczas smażenia gdyż ser się rozpuści i będziemy mieli kłopot z wyjęciem.
Przygotowanie sosu:odkładamy ? śliwek bez pestek hortex a pozostałe ( bez rozmrażania ) dusimy z winem i trzema łyżkami miodu oraz goździkami. Gdy śliwki są już miękkie przecieramy przez stalowe sitko. Odłożone, lekko rozmrożone śliwki smażymy od 3 do 5 minut z łyżką miodu i sokiem, który wypłynął ze śliwek podczas ich rozmrażania. Gorący sos łączymy z duszonymi całymi śliwkami.
Sposób podania:na głęboki talerz wylewamy sos ze śliwkami. Na wierzch stawiamy dwa kawałki gorącego panierowanego sera camembert.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3372
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
149
gram
Tłuszcze
245
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.