Camembert panierowany z sosem śliwkowym

m7
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

1

0 / 0

Uwielbiam camembert, jest doskonały na przyjęcia z znajomymi w małym gronie. Brodzo wystawne danie. Polecam.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 szkl. olej sojowy

0.50 szkl. wino czerwone

2 szt. camembert

2 szt. jajko

1 szt. śliwki bez pestek

3 szt. goździki

2 łyżka mąka pszenna

6 łyżka bułka tarta

4 łyżka miód

Przygotowanie


1

Przygotowanie sera: Każdy krążek sera kroimy na cztery cząstki i panierujemy dokładnie tak jak kotlet schabowy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor tuż przed podaniem w bardzo gorącym ?głębokim? oleju ze wszystkich stron. Sera nie wolno przetrzymać zbyt długo podczas smażenia gdyż ser się rozpuści i będziemy mieli kłopot z wyjęciem.

2

Przygotowanie sosu:odkładamy ? śliwek bez pestek hortex a pozostałe ( bez rozmrażania ) dusimy z winem i trzema łyżkami miodu oraz goździkami. Gdy śliwki są już miękkie przecieramy przez stalowe sitko. Odłożone, lekko rozmrożone śliwki smażymy od 3 do 5 minut z łyżką miodu i sokiem, który wypłynął ze śliwek podczas ich rozmrażania. Gorący sos łączymy z duszonymi całymi śliwkami.

3

Sposób podania:na głęboki talerz wylewamy sos ze śliwkami. Na wierzch stawiamy dwa kawałki gorącego panierowanego sera camembert.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3372

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

149

gram

Tłuszcze

245

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły