Camembert panierowany

m7
Camembert panierowany

0

0 / 0

Sery typu Camembert doskonałe są panierowane w jajku i bułce tartej, a także w sałatkach. Pasują do nich zarówno słodkie jak i wytrawne dodatki. Dziś podaje prosty sposób na pyszny obiad bądź przekąskę z udziałem Camemberta.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

0.50 szkl. bułka tarta

1 szt. ser camembert pełnotłusty

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Ser przeciąć wzdłuż na dwie połowy. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Krążki panierować najpierw w mące, potem w jajku, na koniec dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ulubioną surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły