Camembert panierowany
m7
0
0 / 0
0
Sery typu Camembert doskonałe są panierowane w jajku i bułce tartej, a także w sałatkach. Pasują do nich zarówno słodkie jak i wytrawne dodatki. Dziś podaje prosty sposób na pyszny obiad bądź przekąskę z udziałem Camemberta.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
0.50 szkl. bułka tarta
1 szt ser camembert pełnotłusty
1 szt jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Ser przeciąć wzdłuż na dwie połowy. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Krążki panierować najpierw w mące, potem w jajku, na koniec dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ulubioną surówką.