Camembert panierowany

m7
Camembert panierowany

1

0 / 0

Sery typu Camembert doskonałe są panierowane w jajku i bułce tartej, a także w sałatkach. Pasują do nich zarówno słodkie jak i wytrawne dodatki. Dziś podaje prosty sposób na pyszny obiad bądź przekąskę z udziałem Camemberta.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 szkl. bułka tarta

1 szt. ser camembert pełnotłusty

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Ser przeciąć wzdłuż na dwie połowy. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Krążki panierować najpierw w mące, potem w jajku, na koniec dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ulubioną surówką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

140

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły