BULHARKA - czeska przystawka do piwa

BartoszBlachnio
BULHARKA - czeska przystawka do piwa

0

0 / 0

Bulharka to rewelacyjna pasta z gotowanej wołowiny, przypominająca konsystencją pasztecik do smarowania. Bulharkę podajemy w miseczce z chrupiącą grzanką, czosnkiem oraz drobno pokrojoną cebulą czerwoną i korniszonami. Ciepłą grzaneczkę nacierasz czosnkiem, smarujesz pastą, posypujesz dodatkami i szamiesz. Popijasz browarkiem. W prostocie siłą. Idealnie skomponowana przekąska do piwa. Czeska pasta do piwa będzie rewelacją podczas zbliżających się Mistrzostwa Świata w piłce nożnej. W końcu co może być lepszego do piwa niż porcja dobrej wołowiny?

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

400 g wołowina gotowana

60 g ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

60 g majonez

1 szt. cebula biała

8 szt. ogórki korniszony z chilli krakus

1 łyżeczka papryka słodka

2 szcz. pieprz, sól do smaku

1 szt. cebula czerwona

12 szt. grzanki

50 g masło

Przygotowanie


1

Ugotować mięso. (Można wykorzystać mięso wołowe z rosołu)

2

Zmielić ugotowane mięso na drobnych oczkach.

3

Zmielić cebulę białą i 4 korniszony.

4

Dodać do mięsa ketchup i majonez. Dokładnie wymieszać.

5

Przyprawić pastę: papryką, pieprzem i solą. Wymieszać i schować do lodówki na kilka godzin.

6

Przygotować grzanki. Kromki chleba posmarować masłem. Grillować na patelni grillowej z każdej strony po dwie minuty.

7

Pokroić w drobną kostkę cebulę czerwoną i pozostałe korniszony.

8

Pastę podawać na drewnianej desce z grzankami i dodatkami. W grzankę wetrzeć czosnek. Posmarować pastą. Posypać cebulką i korniszonem. Wlać do kufla zimny piwo. Finito!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły