0

Składniki

400 Gramów
Wołowina gotowana
60 Gramów
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
60 Gramów
majonez
1 Sztuka
cebula biała
8 Sztuk
ogórki korniszony z chilli Krakus
1 Łyżeczka
papryka słodka
2 Szczypty
Pieprz, sól do smaku
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Ząbek
czosnek
12 Sztuk
Grzanki
50 Gramów
masło extra
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować mięso. (Można wykorzystać mięso wołowe z rosołu)
  2. Zmielić ugotowane mięso na drobnych oczkach.
  3. Zmielić cebulę białą i 4 korniszony.
  4. Dodać do mięsa ketchup i majonez. Dokładnie wymieszać.
  5. Przyprawić pastę: papryką, pieprzem i solą. Wymieszać i schować do lodówki na kilka godzin.
  6. Przygotować grzanki. Kromki chleba posmarować masłem. Grillować na patelni grillowej z każdej strony po dwie minuty.
  7. Pokroić w drobną kostkę cebulę czerwoną i pozostałe korniszony.
  8. Pastę podawać na drewnianej desce z grzankami i dodatkami. W grzankę wetrzeć czosnek. Posmarować pastą. Posypać cebulką i korniszonem. Wlać do kufla zimny piwo. Finito!

Opis

Bulharka to rewelacyjna pasta z gotowanej wołowiny, przypominająca konsystencją pasztecik do smarowania. Bulharkę podajemy w miseczce z chrupiącą grzanką, czosnkiem oraz drobno pokrojoną cebulą czerwoną i korniszonami. Ciepłą grzaneczkę nacierasz czosnkiem, smarujesz pastą, posypujesz dodatkami i szamiesz. Popijasz browarkiem. W prostocie siłą. Idealnie skomponowana przekąska do piwa. Czeska pasta do piwa będzie rewelacją podczas zbliżających się Mistrzostwa Świata w piłce nożnej. W końcu co może być lepszego do piwa niż porcja dobrej wołowiny?

Podobne przepisy

Pikantne krążki ziemniaczane

Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Imprezowa deska rozmaitości z ogórkami korniszonami, serem,...

Łatwy Do 15 min
Imprezowa deska rozmaitości z ogórkami korniszonami, serem,...

Imprezowe hot-dogi z kabanosem, ogórkiem konserwowym, cebu...

Łatwy Do 40 min
Imprezowe hot-dogi z kabanosem, ogórkiem konserwowym, cebu...

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Łatwy Do 40 min
Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszon...

Łatwy Do 40 min
Palmiery z ciasta francuskiego z chorizo, serem i korniszon...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!