Blok czekoladowy - ten najlepszy

magdalenus2805
Blok czekoladowy - ten najlepszy

0

0 / 0

Szybki i pyszny deser dla prawdziwych łakomczuchów.

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

6 łyżka kakao decomorreno

500 g mleko w proszku

0.50 szkl. woda

0.50 szkl. cukier

250 g masło

10 szt. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Do garnka wlewamy wodę i wkładamy masło, podgrzewamy. Czekamy, jak się rozpuści.

2

Następnie dodajemy cukier. Po jego rozpuszczeniu wsypujemy kakao. Odstawiamy do wystygnięcia.

3

W tym czasie delikatnie rozdrabniamy orzechy.

4

Masę przelewamy do miski i stopniowo dodajemy mleko w proszku. Wszystko miksujemy.

5

Do gotowej masy dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką - najlepiej drewnianą.

6

Gotowy blok przekładamy do foremki i wkładamy do lodówki. Czekamy aż zastygnie.

7

Podajemy w kawałkach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

323

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły