Blok czekoladowy - ten najlepszy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
magdalenus2805
![Blok czekoladowy - ten najlepszy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6735-1702057942896.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki i pyszny deser dla prawdziwych łakomczuchów.
0
0 / 0
Szybki i pyszny deser dla prawdziwych łakomczuchów.
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
6 łyżka kakao decomorreno
500 g mleko w proszku
0.50 szkl. woda
0.50 szkl. cukier
250 g masło
10 szt. orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Do garnka wlewamy wodę i wkładamy masło, podgrzewamy. Czekamy, jak się rozpuści.
2
Następnie dodajemy cukier. Po jego rozpuszczeniu wsypujemy kakao. Odstawiamy do wystygnięcia.
3
W tym czasie delikatnie rozdrabniamy orzechy.
4
Masę przelewamy do miski i stopniowo dodajemy mleko w proszku. Wszystko miksujemy.
5
Do gotowej masy dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką - najlepiej drewnianą.
6
Gotowy blok przekładamy do foremki i wkładamy do lodówki. Czekamy aż zastygnie.
7
Podajemy w kawałkach.