0

Składniki

6 Łyżek
ingridient
Kakao DecoMorreno
500 Gramów
Mleko w proszku
0.5 Szklanki
woda
0.5 Szklanki
cukier
250 Gramów
masło
10 Sztuk
orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wlewamy wodę i wkładamy masło, podgrzewamy. Czekamy, jak się rozpuści.
  2. Następnie dodajemy cukier. Po jego rozpuszczeniu wsypujemy kakao. Odstawiamy do wystygnięcia.
  3. W tym czasie delikatnie rozdrabniamy orzechy.
  4. Masę przelewamy do miski i stopniowo dodajemy mleko w proszku. Wszystko miksujemy.
  5. Do gotowej masy dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką - najlepiej drewnianą.
  6. Gotowy blok przekładamy do foremki i wkładamy do lodówki. Czekamy aż zastygnie.
  7. Podajemy w kawałkach.

Opis

Szybki i pyszny deser dla prawdziwych łakomczuchów.

Podobne przepisy

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe profiterole

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Kakaowe jajka niespodzianka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!