Blok czekoladowy - ten najlepszy
magdalenus2805
Szybki i pyszny deser dla prawdziwych łakomczuchów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
323
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybki i pyszny deser dla prawdziwych łakomczuchów.
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
6 łyżka kakao decomorreno
500 g mleko w proszku
0.50 szkl. woda
0.50 szkl. cukier
250 g masło
10 szt. orzechy włoskie
Przygotowanie
Do garnka wlewamy wodę i wkładamy masło, podgrzewamy. Czekamy, jak się rozpuści.
Następnie dodajemy cukier. Po jego rozpuszczeniu wsypujemy kakao. Odstawiamy do wystygnięcia.
W tym czasie delikatnie rozdrabniamy orzechy.
Masę przelewamy do miski i stopniowo dodajemy mleko w proszku. Wszystko miksujemy.
Do gotowej masy dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką - najlepiej drewnianą.
Gotowy blok przekładamy do foremki i wkładamy do lodówki. Czekamy aż zastygnie.
Podajemy w kawałkach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
323
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.