Bigos
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigos](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976426644.jpeg&w=3840&q=75)
przepis od Teściowej
0
0 / 0
przepis od Teściowej
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz kolorowy
300 g kapusta biała
500 g kapusta kiszona
100 g koncentrat pomidorowy łowicz
5 szt. grzyby suszone
20 dag. mięso wieprzowe
Przygotowanie
1
Kapustę białą szatkujemy, kiszoną odciskamy z soku wrzucamy do garnka i gotujemy.
2
Dodajemy mięso wieprzowe pokrojone w niewielkie kawałeczki, sól, pieprz, koncentrat, grzyby suszone i gotujemy do momentu, gdy kapusta będzie miękka.