Bigos
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Bigos](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976331945.jpeg&w=3840&q=75)
Nie ma to jak bigos.
0
0 / 0
Nie ma to jak bigos.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg kapusta biała
0.50 kg kapusta kiszona
4 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
3 szt. liść laurowy
1 szt. przyprawa do bigosu
30 dag. żeberka wieprzowe
20 dag. cielęcina
20 dag. wędlina
20 dag. boczek wędzony
Przygotowanie
1
Kapustę kiszoną kroję,a białą szatkuję.
2
Podgotowuję, odrobinę solę, pieprze, dodaję liść laurowy oraz żeberka.
3
Wędlinę kroję w kostkę,kiełbasę w półplasterki a cielęcinę i boczek podsmażam na rumiano.
4
Dodaję mięsiwo do kapusty.
5
Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą,pieprzem,przyprawą do bigosu.
6
Podczas gotowania można dodać suszone śliwki mnie jednak nie bardzo to smakuje.
7
Najlepiej smakuje na drugi dzień