0

Składniki

0.5 Kilograma
kapusta biała
0.5 Kilograma
kapusta kiszona
4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
3 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
Przyprawa do bigosu
30 Dekagramów
żeberka wieprzowe
20 Dekagramów
Cielęcina
20 Dekagramów
Wędlina
20 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną kroję,a białą szatkuję.
  2. Podgotowuję, odrobinę solę, pieprze, dodaję liść laurowy oraz żeberka.
  3. Wędlinę kroję w kostkę,kiełbasę w półplasterki a cielęcinę i boczek podsmażam na rumiano.
  4. Dodaję mięsiwo do kapusty.
  5. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą,pieprzem,przyprawą do bigosu.
  6. Podczas gotowania można dodać suszone śliwki mnie jednak nie bardzo to smakuje.
  7. Najlepiej smakuje na drugi dzień

Opis

Nie ma to jak bigos.

Podobne przepisy

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Fale w groszku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!