Bigos

m7
Bigos

Średnia 0 / 0

Oceń!

Nie ma to jak bigos.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg kapusta biała

0.50 kg kapusta kiszona

4 szczyp. pieprz

1 łyżecz. sól

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

3 szt. liść laurowy

1 szt. przyprawa do bigosu

30 dag. żeberka wieprzowe

20 dag. cielęcina

20 dag. wędlina

20 dag. boczek wędzony

Przygotowanie


Kapustę kiszoną kroję,a białą szatkuję.

Podgotowuję, odrobinę solę, pieprze, dodaję liść laurowy oraz żeberka.

Wędlinę kroję w kostkę,kiełbasę w półplasterki a cielęcinę i boczek podsmażam na rumiano.

Dodaję mięsiwo do kapusty.

Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą,pieprzem,przyprawą do bigosu.

Podczas gotowania można dodać suszone śliwki mnie jednak nie bardzo to smakuje.

Najlepiej smakuje na drugi dzień

Wartości odżywcze na porcję


Energia

499

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły