0

Składniki

0.5 Kilograma
kapusta biała
0.5 Kilograma
kapusta kiszona
4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
3 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
Przyprawa do bigosu
30 Dekagramów
żeberka wieprzowe
20 Dekagramów
Cielęcina
20 Dekagramów
Wędlina
20 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną kroję,a białą szatkuję.
  2. Podgotowuję, odrobinę solę, pieprze, dodaję liść laurowy oraz żeberka.
  3. Wędlinę kroję w kostkę,kiełbasę w półplasterki a cielęcinę i boczek podsmażam na rumiano.
  4. Dodaję mięsiwo do kapusty.
  5. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą,pieprzem,przyprawą do bigosu.
  6. Podczas gotowania można dodać suszone śliwki mnie jednak nie bardzo to smakuje.
  7. Najlepiej smakuje na drugi dzień

Opis

Nie ma to jak bigos.

Podobne przepisy

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Fale w groszku

Łatwy Do 40 min
Fale w groszku

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Łatwy Do 40 min
Penne z grzybami i serem pleśniowym

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!