0

Składniki

0.5 Kilograma
kapusta biała
0.5 Kilograma
kapusta kiszona
4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
Koncentrat pomidorowy Łowicz
3 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
Przyprawa do bigosu
30 Dekagramów
żeberka wieprzowe
20 Dekagramów
Cielęcina
20 Dekagramów
Wędlina
20 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną kroję,a białą szatkuję.
  2. Podgotowuję, odrobinę solę, pieprze, dodaję liść laurowy oraz żeberka.
  3. Wędlinę kroję w kostkę,kiełbasę w półplasterki a cielęcinę i boczek podsmażam na rumiano.
  4. Dodaję mięsiwo do kapusty.
  5. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą,pieprzem,przyprawą do bigosu.
  6. Podczas gotowania można dodać suszone śliwki mnie jednak nie bardzo to smakuje.
  7. Najlepiej smakuje na drugi dzień

Opis

Nie ma to jak bigos.

Podobne przepisy

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz

Fale w groszku

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Łatwy Do 40 min

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!