0

Składniki

0.5 Kilograma
kapusta biała
0.5 Kilograma
kapusta kiszona
4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
Koncentrat pomidorowy Łowicz
3 Sztuki
liść laurowy
1 Sztuka
Przyprawa do bigosu
30 Dekagramów
żeberka wieprzowe
20 Dekagramów
Cielęcina
20 Dekagramów
Wędlina
20 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną kroję,a białą szatkuję.
  2. Podgotowuję, odrobinę solę, pieprze, dodaję liść laurowy oraz żeberka.
  3. Wędlinę kroję w kostkę,kiełbasę w półplasterki a cielęcinę i boczek podsmażam na rumiano.
  4. Dodaję mięsiwo do kapusty.
  5. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą,pieprzem,przyprawą do bigosu.
  6. Podczas gotowania można dodać suszone śliwki mnie jednak nie bardzo to smakuje.
  7. Najlepiej smakuje na drugi dzień

Opis

Nie ma to jak bigos.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!