0

Składniki

50 Mililitrów
olej
2 Kilogramy
kapusta kiszona
1 Kilogram
wieprzowina łopatka
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
200 Gramów
Koncentrat pomidorowy Łowicz
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
Przyprawa do bigosu
25 Sztuk
Owoc jałowca
50 Dekagramów
Kiełbasa podwawelska
25 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Łopatkę wieprzowa ugotować i pokroić na małe kawałki.
  2. Kiełbasę pokroić w pół talarki i przesmażyć na oleju.
  3. Cebulę pokroić w piórka i również przesmażyć na oleju.
  4. Kapustę kiszoną włożyć do garnka i gotować. Pod koniec gotowania dodać: łopatkę, kiełbasę, cebulę, grzyby suszone, przyprawę do bigosu, koncentrat pomidorowy, owoc jałowca i gotować na małym ogniu.
  5. W razie potrzeby doprawić przyprawą typu vegeta.

Opis

przepis własny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!