Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

50 Mililitrów
olej
2 Kilogramy
kapusta kiszona
1 Kilogram
wieprzowina łopatka
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
200 Gramów
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
Przyprawa do bigosu
25 Sztuk
Owoc jałowca
50 Dekagramów
Kiełbasa podwawelska
25 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łopatkę wieprzowa ugotować i pokroić na małe kawałki.
  2. Kiełbasę pokroić w pół talarki i przesmażyć na oleju.
  3. Cebulę pokroić w piórka i również przesmażyć na oleju.
  4. Kapustę kiszoną włożyć do garnka i gotować. Pod koniec gotowania dodać: łopatkę, kiełbasę, cebulę, grzyby suszone, przyprawę do bigosu, koncentrat pomidorowy, owoc jałowca i gotować na małym ogniu.
  5. W razie potrzeby doprawić przyprawą typu vegeta.

Opis

przepis własny

Podobne przepisy

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!