0

Składniki

50 Mililitrów
olej
2 Kilogramy
kapusta kiszona
1 Kilogram
wieprzowina łopatka
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
200 Gramów
Koncentrat pomidorowy Łowicz
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
Przyprawa do bigosu
25 Sztuk
Owoc jałowca
50 Dekagramów
Kiełbasa podwawelska
25 Dekagramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łopatkę wieprzowa ugotować i pokroić na małe kawałki.
  2. Kiełbasę pokroić w pół talarki i przesmażyć na oleju.
  3. Cebulę pokroić w piórka i również przesmażyć na oleju.
  4. Kapustę kiszoną włożyć do garnka i gotować. Pod koniec gotowania dodać: łopatkę, kiełbasę, cebulę, grzyby suszone, przyprawę do bigosu, koncentrat pomidorowy, owoc jałowca i gotować na małym ogniu.
  5. W razie potrzeby doprawić przyprawą typu vegeta.

Opis

przepis własny

Podobne przepisy

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!