Bigos
m7
przepis własny
Wartości odżywcze na porcję
Energia
855
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
1 / 1
przepis własny
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
50 olej
2 kg kapusta kiszona
1 kg wieprzowina łopatka
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
200 g koncentrat pomidorowy łowicz
3 szt. cebula
2 szt. przyprawa do bigosu
25 szt. owoc jałowca
50 dag. kiełbasa podwawelska
25 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
Łopatkę wieprzowa ugotować i pokroić na małe kawałki.
Kiełbasę pokroić w pół talarki i przesmażyć na oleju.
Cebulę pokroić w piórka i również przesmażyć na oleju.
Kapustę kiszoną włożyć do garnka i gotować. Pod koniec gotowania dodać: łopatkę, kiełbasę, cebulę, grzyby suszone, przyprawę do bigosu, koncentrat pomidorowy, owoc jałowca i gotować na małym ogniu.
W razie potrzeby doprawić przyprawą typu vegeta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
855
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
45
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.