Bigos

m7
Bigos

Średnia 1 / 1

Oceń!

przepis własny

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

50 olej

2 kg kapusta kiszona

1 kg wieprzowina łopatka

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

200 g koncentrat pomidorowy łowicz

3 szt. cebula

2 szt. przyprawa do bigosu

25 szt. owoc jałowca

50 dag. kiełbasa podwawelska

25 dag. grzyby suszone

Przygotowanie


Łopatkę wieprzowa ugotować i pokroić na małe kawałki.

Kiełbasę pokroić w pół talarki i przesmażyć na oleju.

Cebulę pokroić w piórka i również przesmażyć na oleju.

Kapustę kiszoną włożyć do garnka i gotować. Pod koniec gotowania dodać: łopatkę, kiełbasę, cebulę, grzyby suszone, przyprawę do bigosu, koncentrat pomidorowy, owoc jałowca i gotować na małym ogniu.

W razie potrzeby doprawić przyprawą typu vegeta.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

855

kcal

Białka

60

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły