Bigos
m7
przepis własny
0
1 / 1
przepis własny
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
50 olej
2 kg kapusta kiszona
1 kg wieprzowina łopatka
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
200 g koncentrat pomidorowy łowicz
3 szt. cebula
2 szt. przyprawa do bigosu
25 szt. owoc jałowca
50 dag. kiełbasa podwawelska
25 dag. grzyby suszone
Przygotowanie
1
Łopatkę wieprzowa ugotować i pokroić na małe kawałki.
2
Kiełbasę pokroić w pół talarki i przesmażyć na oleju.
3
Cebulę pokroić w piórka i również przesmażyć na oleju.
4
Kapustę kiszoną włożyć do garnka i gotować. Pod koniec gotowania dodać: łopatkę, kiełbasę, cebulę, grzyby suszone, przyprawę do bigosu, koncentrat pomidorowy, owoc jałowca i gotować na małym ogniu.
5
W razie potrzeby doprawić przyprawą typu vegeta.