Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym

mamajuki080506
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym

0

0 / 0

Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g biała kiełbasa surowa

2 szt. cebula

1 łyżka czosnek niedźwiedzi

0.25 szkl. sok tymbark 100% jabłko

1 szt. jabłko

1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 łyżka chrzan krakus

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy na pół, a następnie na plasterki, podsmażamy na złoto na łyżce oleju. Przekładamy do foremki.

2

Na cebuli układamy białą kiełbasę, posypujemy suszonym czosnkiem niedźwiedzim i wtykamy między kawałki kiełbasy pokrojone na kawałki jabłko. Zalewamy sokiem jabłkowym.

3

Przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 20 minut.

4

Następnie foremkę z kiełbasą odkrywamy, a piekarnik ustawiamy na 200 st. C z funkcją termoobiegu i zrumieniamy kiełbasę przez 5-10 minut (w tym momencie należy uważać, aby kiełbasa nie zrumieniła się za bardzo). Podajemy z chrzanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

511

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły