Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym
mamajuki080506
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
511
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g biała kiełbasa surowa
2 szt. cebula
1 łyżka czosnek niedźwiedzi
0.25 szkl. sok tymbark 100% jabłko
1 szt. jabłko
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka chrzan krakus
Przygotowanie
Cebulę kroimy na pół, a następnie na plasterki, podsmażamy na złoto na łyżce oleju. Przekładamy do foremki.
Na cebuli układamy białą kiełbasę, posypujemy suszonym czosnkiem niedźwiedzim i wtykamy między kawałki kiełbasy pokrojone na kawałki jabłko. Zalewamy sokiem jabłkowym.
Przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 20 minut.
Następnie foremkę z kiełbasą odkrywamy, a piekarnik ustawiamy na 200 st. C z funkcją termoobiegu i zrumieniamy kiełbasę przez 5-10 minut (w tym momencie należy uważać, aby kiełbasa nie zrumieniła się za bardzo). Podajemy z chrzanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
511
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.