0

Składniki

500 Gramów
biała kiełbasa surowa
2 Sztuki
cebula
1 Łyżka
czosnek niedźwiedzi
0.25 Szklanki
sok Tymbark 100% Jabłko
1 Sztuka
jabłko
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
1 Łyżka
ingridient
chrzan Krakus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę kroimy na pół, a następnie na plasterki, podsmażamy na złoto na łyżce oleju. Przekładamy do foremki.
  2. Na cebuli układamy białą kiełbasę, posypujemy suszonym czosnkiem niedźwiedzim i wtykamy między kawałki kiełbasy pokrojone na kawałki jabłko. Zalewamy sokiem jabłkowym.
  3. Przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 20 minut.
  4. Następnie foremkę z kiełbasą odkrywamy, a piekarnik ustawiamy na 200 st. C z funkcją termoobiegu i zrumieniamy kiełbasę przez 5-10 minut (w tym momencie należy uważać, aby kiełbasa nie zrumieniła się za bardzo). Podajemy z chrzanem.

Opis

Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym.

Podobne przepisy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łazanki z kapustą

Łatwy Do 1 godz
Łazanki z kapustą

Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwka...

Średni Do 1 godz
Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwka...

Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Średni Do 1 godz
Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Łatwy Do 40 min
Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!