Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mamajuki080506
![Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974982826.jpeg&w=3840&q=75)
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym.
0
0 / 0
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i sokiem jabłkowym.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g biała kiełbasa surowa
2 szt. cebula
1 łyżka czosnek niedźwiedzi
0.25 szkl. sok tymbark 100% jabłko
1 szt. jabłko
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka chrzan krakus
Przygotowanie
Cebulę kroimy na pół, a następnie na plasterki, podsmażamy na złoto na łyżce oleju. Przekładamy do foremki.
Na cebuli układamy białą kiełbasę, posypujemy suszonym czosnkiem niedźwiedzim i wtykamy między kawałki kiełbasy pokrojone na kawałki jabłko. Zalewamy sokiem jabłkowym.
Przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 20 minut.
Następnie foremkę z kiełbasą odkrywamy, a piekarnik ustawiamy na 200 st. C z funkcją termoobiegu i zrumieniamy kiełbasę przez 5-10 minut (w tym momencie należy uważać, aby kiełbasa nie zrumieniła się za bardzo). Podajemy z chrzanem.