Biała kiełbasa pieczona z cebulą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Biała kiełbasa pieczona z cebulą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976072956.jpeg&w=3840&q=75)
Aromatyczna i z chrupiąca skórką. Tak własnie smakuje pieczona biała kiełbasa z cebulką w chrzanowej marynacie!
1
0 / 0
Aromatyczna i z chrupiąca skórką. Tak własnie smakuje pieczona biała kiełbasa z cebulką w chrzanowej marynacie!
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
2 łyżka olej
2 łyżka chrzan krakus
1 pęcz. tymianek
1 pęcz. natka pietruszki
Przygotowanie
Kiełbasę nacinamy.
Jedną cebulę kroimy w piórka i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na niej kładziemy kiełbasę.
Drugą cebulę i czosnek kroimy w ósemki i układamy obok kiełbasy.
Całość podlewamy odrobiną wody i posypujemy posiekaną natką i tymiankiem.
Olej mieszamy z chrzanem Krakus. Połową zalewamy kiełbasę.
Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach, co jakiś czas smarując kiełbasę resztą chrzanowej marynaty.