Biała kiełbasa pieczona z cebulą

formularz
Biała kiełbasa pieczona z cebulą

1

0 / 0

Aromatyczna i z chrupiąca skórką. Tak własnie smakuje pieczona biała kiełbasa z cebulką w chrzanowej marynacie!

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

2 łyżka olej

2 łyżka chrzan krakus

1 pęcz. tymianek

1 pęcz. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Kiełbasę nacinamy.

2

Jedną cebulę kroimy w piórka i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na niej kładziemy kiełbasę.

3

Drugą cebulę i czosnek kroimy w ósemki i układamy obok kiełbasy.

4

Całość podlewamy odrobiną wody i posypujemy posiekaną natką i tymiankiem.

5

Olej mieszamy z chrzanem Krakus. Połową zalewamy kiełbasę.

6

Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach, co jakiś czas smarując kiełbasę resztą chrzanowej marynaty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

251

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły