0

Składniki

4 Sztuki
Biała kiełbasa
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
olej
2 Łyżki
ingridient
chrzan Krakus
1 Pęczek
tymianek
1 Pęczek
Natka pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę nacinamy.
  2. Jedną cebulę kroimy w piórka i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na niej kładziemy kiełbasę.
  3. Drugą cebulę i czosnek kroimy w ósemki i układamy obok kiełbasy.
  4. Całość podlewamy odrobiną wody i posypujemy posiekaną natką i tymiankiem.
  5. Olej mieszamy z chrzanem Krakus. Połową zalewamy kiełbasę.
  6. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach, co jakiś czas smarując kiełbasę resztą chrzanowej marynaty.

Opis

Aromatyczna i z chrupiąca skórką. Tak własnie smakuje pieczona biała kiełbasa z cebulką w chrzanowej marynacie!

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dorsz w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dorsz w sosie chrzanowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Pappardelle z dorszem na szpinaku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z dorszem na szpinaku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!