Bezowe gniazdka z kremem kakaowym

decomorreno
Bezowe gniazdka z kremem kakaowym

0

5 / 2

Delikatne bezowe gniazdka z pysznym, mocno kakaowym kremem na bazie mascarpone i kakao DecoMorreno. Niesamowicie pyszne i zachwycające wyglądem, podane z czekoladowymi jajeczkami czekoladowymi.

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szt. białka

150 g cukier

1 łyżeczka sok z cytryny

50 g kakao decomorreno

300 g serek mascarpone

4 łyżka śmietanka kremowa 30%

30 g cukier puder

25 szt. jajeczka czekoladowe

Przygotowanie


1

Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo, bardzo powoli dodajemy cukier do białek ciągle je ubijając.

2

Gdy cukier całkowicie się rozpuści dodajemy sok z cytryny i skrobię ziemniaczaną. Ponownie miksujemy.

3

Piekarnik nagrzewamy do 110 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.

4

Ubite białka przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy masę na blaszkę tworząc małe gniazdka. Pieczemy je przez 1,5 h, a następnie studzimy w piekarniku z otwartymi drzwiczkami.

5

Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem, śmietanką i kakao. Na gotowe gniazdka przekładamy krem. Gniazdka dekorujemy jajeczkami czekoladowymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły