Batony czekoladowe z krakersów

Lubella
Batony czekoladowe z krakersów

0

0 / 0

Batony czekoladowe z krakersów to pyszna i szybka przekąska, którą bez problemu przygotujemy w swojej kuchni. Są chrupiące i wypełnione pysznym kremem czekoladowo-orzechowym. To świetne rozwiązanie, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Idealnie sprawdzą się również jako dodatek do lunchboxa lub słodka przekąska na drogę. Smacznego!

9

Składniki

45 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 g cukier

50 g mąka pszenna lubella

100 g mleczna czekolada

100 g mieszanka orzechów

100 g masło

150 g masło orzechowe

10 szt. krakersy

1 szt. jajko kurze

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę oraz masło.

2

Wymieszaj cukier z jajkiem, mąką, orzechami oraz szczyptą soli. Dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i zamieszaj.

3

Foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę i piecz przez 20 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.

4

Wystudzoną masę posmaruj z obu stron masłem orzechowym i obłóż krakersami. Pokrój na porcje.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

609

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

51

gram

Tłuszcze

41

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły