Batony czekoladowe z krakersów
Lubella
Batony czekoladowe z krakersów to pyszna i szybka przekąska, którą bez problemu przygotujemy w swojej kuchni. Są chrupiące i wypełnione pysznym kremem czekoladowo-orzechowym. To świetne rozwiązanie, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Idealnie sprawdzą się również jako dodatek do lunchboxa lub słodka przekąska na drogę. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
609
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Batony czekoladowe z krakersów to pyszna i szybka przekąska, którą bez problemu przygotujemy w swojej kuchni. Są chrupiące i wypełnione pysznym kremem czekoladowo-orzechowym. To świetne rozwiązanie, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Idealnie sprawdzą się również jako dodatek do lunchboxa lub słodka przekąska na drogę. Smacznego!
9
Składniki
45 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
100 g cukier
50 g mąka pszenna lubella
100 g mleczna czekolada
100 g mieszanka orzechów
100 g masło
150 g masło orzechowe
10 szt. krakersy
1 szt. jajko kurze
1 szczyp. sól
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę oraz masło.
Wymieszaj cukier z jajkiem, mąką, orzechami oraz szczyptą soli. Dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i zamieszaj.
Foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę i piecz przez 20 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
Wystudzoną masę posmaruj z obu stron masłem orzechowym i obłóż krakersami. Pokrój na porcje.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
609
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.