Batony czekoladowe z krakersów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Batony czekoladowe z krakersów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1716973341042.jpg&w=3840&q=75)
Batony czekoladowe z krakersów to pyszna i szybka przekąska, którą bez problemu przygotujemy w swojej kuchni. Są chrupiące i wypełnione pysznym kremem czekoladowo-orzechowym. To świetne rozwiązanie, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Idealnie sprawdzą się również jako dodatek do lunchboxa lub słodka przekąska na drogę. Smacznego!
0
0 / 0
Batony czekoladowe z krakersów to pyszna i szybka przekąska, którą bez problemu przygotujemy w swojej kuchni. Są chrupiące i wypełnione pysznym kremem czekoladowo-orzechowym. To świetne rozwiązanie, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Idealnie sprawdzą się również jako dodatek do lunchboxa lub słodka przekąska na drogę. Smacznego!
9
Składniki
45 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
100 g cukier
50 g mąka pszenna lubella
100 g mleczna czekolada
100 g mieszanka orzechów
100 g masło
150 g masło orzechowe
10 szt. krakersy
1 szt. jajko kurze
1 szczyp. sól
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę oraz masło.
Wymieszaj cukier z jajkiem, mąką, orzechami oraz szczyptą soli. Dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i zamieszaj.
Foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę i piecz przez 20 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
Wystudzoną masę posmaruj z obu stron masłem orzechowym i obłóż krakersami. Pokrój na porcje.