Barszczyk wigilijny
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Barszczyk wigilijny](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975859642.jpeg&w=3840&q=75)
Król wigiljnego stołu - barszczyk! Znany i lubiany przepis na świąteczne danie, który przygotujesz w niecałą godzinę. Niezbędne będą Ci następujące składniki: burak, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa typu vegeta, koncentrat barszczu czerwonego oraz suszone gryby.
0
0 / 0
Król wigiljnego stołu - barszczyk! Znany i lubiany przepis na świąteczne danie, który przygotujesz w niecałą godzinę. Niezbędne będą Ci następujące składniki: burak, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa typu vegeta, koncentrat barszczu czerwonego oraz suszone gryby.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg burak
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
2 łyżka przyprawa typu vegeta
0.50 l koncentrat barszczu czerwonego krakus
0.50 l grzyby suszone
Przygotowanie
Buraczki obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą w dużym garnku i zagotować, nie więcej niż 2 minuty.
Dodać koncentrat barszczu, wszystkie przyprawy i przełożyć na najmniejszy palnik.
Dodać wywar z grzybków-zostaje po grzybach moczonych na uszka. Doprawić do smaku. Można pić sam, albo smakować z uszkami.