0

Składniki

1 Kilogram
burak
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
przyprawa typu vegeta
0.5 Litra
ingridient
Koncentrat Barszczu Czerwonego Krakus
0.5 Litra
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraczki obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą w dużym garnku i zagotować, nie więcej niż 2 minuty.
  2. Dodać koncentrat barszczu, wszystkie przyprawy i przełożyć na najmniejszy palnik.
  3. Dodać wywar z grzybków-zostaje po grzybach moczonych na uszka. Doprawić do smaku. Można pić sam, albo smakować z uszkami.

Opis

nie wyobrażam sobie bez niego Wigilii Grzyby należy wcześniej namoczyć i nie wylewać wody.

Podobne przepisy

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Klasyczny chłodnik litewski

Łatwy Do 40 min.

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!