0

Składniki

1 Kilogram
burak
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
przyprawa typu vegeta
0.5 Litra
0.5 Litra
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraczki obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą w dużym garnku i zagotować, nie więcej niż 2 minuty.
  2. Dodać koncentrat barszczu, wszystkie przyprawy i przełożyć na najmniejszy palnik.
  3. Dodać wywar z grzybków-zostaje po grzybach moczonych na uszka. Doprawić do smaku. Można pić sam, albo smakować z uszkami.

Opis

nie wyobrażam sobie bez niego Wigilii Grzyby należy wcześniej namoczyć i nie wylewać wody.

Podobne przepisy

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Barszcz czerwony tradycyjnie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony tradycyjnie

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!