0

Składniki

1 Kilogram
burak
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
przyprawa typu vegeta
0.5 Litra
0.5 Litra
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraczki obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą w dużym garnku i zagotować, nie więcej niż 2 minuty.
  2. Dodać koncentrat barszczu, wszystkie przyprawy i przełożyć na najmniejszy palnik.
  3. Dodać wywar z grzybków-zostaje po grzybach moczonych na uszka. Doprawić do smaku. Można pić sam, albo smakować z uszkami.

Opis

nie wyobrażam sobie bez niego Wigilii Grzyby należy wcześniej namoczyć i nie wylewać wody.

Podobne przepisy

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!