Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
burak
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
przyprawa typu vegeta
0.5 Litra
Krakus barszcz koncentrat
0.5 Litra
grzyby suszone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Buraczki obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą w dużym garnku i zagotować, Ale góra 2 minuty. Dodać koncentrat barszczu, wszystkie przyprawy i przełożyć na najmniejszy palnik. Dodać wywar z grzybków-został mi po grzybkach moczonych na uszka. Doprawić do smaku. Można pić sam, albo smakować z uszkami.

Opis

nie wyobrażam sobie bez niego Wigilii

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!