Barszczyk wigilijny

m7
Barszczyk wigilijny

0

0 / 0

Król wigiljnego stołu - barszczyk! Znany i lubiany przepis na świąteczne danie, który przygotujesz w niecałą godzinę. Niezbędne będą Ci następujące składniki: burak, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa typu vegeta, koncentrat barszczu czerwonego oraz suszone gryby.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg burak

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. ziele angielskie

4 szt. liść laurowy

2 łyżka przyprawa typu vegeta

0.50 l koncentrat barszczu czerwonego krakus

0.50 l grzyby suszone

Przygotowanie


1

Buraczki obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą w dużym garnku i zagotować, nie więcej niż 2 minuty.

2

Dodać koncentrat barszczu, wszystkie przyprawy i przełożyć na najmniejszy palnik.

3

Dodać wywar z grzybków-zostaje po grzybach moczonych na uszka. Doprawić do smaku. Można pić sam, albo smakować z uszkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

804

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

122

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły