Barszcz wigilijny

m7
Barszcz wigilijny

0

0 / 0

Barszcz. Intensywność smaku można dopasować do siebie zmieniając proporcje koncentratu.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

2 szkl. grzyby suszone

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. udka kurze ze skórą

Przygotowanie


1

Z udek, marchwi i pietruszki ugotować rosół i go doprawić.

2

Grzybki zalać wodą, ugotować i odlać wywar do garnka.

3

Z rosołu wyjąc mięso i warzywa.

4

Zmieszać rosół z barszczem Krakusa i grzybków w proporcji 1:1:1/4 (np. 2 litry rosołu, 300 ml barszczu i 0,5 litra wywaru z grzybków).

5

Doprawić solą, pieprzem, wcisnąć cytrynę do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

917

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

117

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły