Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

2 Opakowania
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Szklanki
grzyby suszone
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
Udka kurze ze skórą
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z udek, marchwi i pietruszki ugotować rosół i go doprawić.
  2. Grzybki zalać wodą, ugotować i odlać wywar do garnka.
  3. Z rosołu wyjąc mięso i warzywa.
  4. Zmieszać rosół z barszczem Krakusa i grzybków w proporcji 1:1:1/4 (np. 2 litry rosołu, 300 ml barszczu i 0,5 litra wywaru z grzybków).
  5. Doprawić solą, pieprzem, wcisnąć cytrynę do smaku.

Opis

Barszcz. Intensywność smaku można dopasować do siebie zmieniając proporcje koncentratu.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!