Barszcz wigilijny
m7
Barszcz. Intensywność smaku można dopasować do siebie zmieniając proporcje koncentratu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
917
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
117
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Barszcz. Intensywność smaku można dopasować do siebie zmieniając proporcje koncentratu.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
2 szkl. grzyby suszone
3 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. udka kurze ze skórą
Przygotowanie
Z udek, marchwi i pietruszki ugotować rosół i go doprawić.
Grzybki zalać wodą, ugotować i odlać wywar do garnka.
Z rosołu wyjąc mięso i warzywa.
Zmieszać rosół z barszczem Krakusa i grzybków w proporcji 1:1:1/4 (np. 2 litry rosołu, 300 ml barszczu i 0,5 litra wywaru z grzybków).
Doprawić solą, pieprzem, wcisnąć cytrynę do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
917
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
117
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.