Barszcz wigilijny
m7
Barszcz. Intensywność smaku można dopasować do siebie zmieniając proporcje koncentratu.
0
0 / 0
Barszcz. Intensywność smaku można dopasować do siebie zmieniając proporcje koncentratu.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
2 szkl. grzyby suszone
3 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. udka kurze ze skórą
Przygotowanie
1
Z udek, marchwi i pietruszki ugotować rosół i go doprawić.
2
Grzybki zalać wodą, ugotować i odlać wywar do garnka.
3
Z rosołu wyjąc mięso i warzywa.
4
Zmieszać rosół z barszczem Krakusa i grzybków w proporcji 1:1:1/4 (np. 2 litry rosołu, 300 ml barszczu i 0,5 litra wywaru z grzybków).
5
Doprawić solą, pieprzem, wcisnąć cytrynę do smaku.