Babka z makiem - czekoladowy piegusek"

m7
Babka z makiem - czekoladowy piegusek"

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszny przepis na babkę z makiem:) Wszystkie kroki robi się tak samo jak na babkę tylko dodajemy mak jeszcze.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


26 porcji

Składniki

500 g margaryna mleczna

2 szkl. cukier

4 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. mak niebieski

8 szt. jajko

1 szt. olejek migdałowy

4 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


8 jajek

500 gram KASI

2 szklanki cukru

4 szklanki maki

1 szklanka maku

olejek migdałowy

4 łyżki kakao

Przygotowanie:

Wszystko razem zmiksować, podzielić na dwie foremki do baki.

Po upieczeniu polać czekoladą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

335

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły