Babka z makiem - czekoladowy piegusek"

m7
Babka z makiem - czekoladowy piegusek"

0

0 / 0

Pyszny przepis na babkę z makiem:) Wszystkie kroki robi się tak samo jak na babkę tylko dodajemy mak jeszcze.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


26 porcji

Składniki

500 g margaryna mleczna

2 szkl. cukier

4 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. mak niebieski

8 szt. jajko

1 szt. olejek migdałowy

4 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

8 jajek

2

500 gram KASI

3

2 szklanki cukru

4

4 szklanki maki

5

1 szklanka maku

6

olejek migdałowy

7

4 łyżki kakao

8

Przygotowanie:

9

Wszystko razem zmiksować, podzielić na dwie foremki do baki.

10

Po upieczeniu polać czekoladą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

335

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły