Babka z kakao i jabłkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka z kakao i jabłkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977201906.jpeg&w=3840&q=75)
Wilgotna babka z jabłkiem. Smaczna. Mój syn za nią przepada, a rzadko jada ciasta czy placki.
0
2.8 / 9
Wilgotna babka z jabłkiem. Smaczna. Mój syn za nią przepada, a rzadko jada ciasta czy placki.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
3 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. cukier
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. mąka ziemniaczana
6 szt. jaja kurze całe
2 szt. jabłko
5 łyżka majonez
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki wyrabiamy dokładnie robotem. Wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej maką.
2
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na cieście.
3
Pieczemy w tortownicy z kominkiem przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do 180* C.
4
Posypujemy cukrem pudrem.