Babka z kakao i jabłkiem
m7
Wilgotna babka z jabłkiem. Smaczna. Mój syn za nią przepada, a rzadko jada ciasta czy placki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
139
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.8 / 9
Wilgotna babka z jabłkiem. Smaczna. Mój syn za nią przepada, a rzadko jada ciasta czy placki.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
3 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. cukier
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. mąka ziemniaczana
6 szt. jaja kurze całe
2 szt. jabłko
5 łyżka majonez
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Wszystkie składniki wyrabiamy dokładnie robotem. Wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej maką.
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na cieście.
Pieczemy w tortownicy z kominkiem przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do 180* C.
Posypujemy cukrem pudrem.