Babka z kakao i jabłkiem

m7
Babka z kakao i jabłkiem

0

2.8 / 9

Wilgotna babka z jabłkiem. Smaczna. Mój syn za nią przepada, a rzadko jada ciasta czy placki.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

3 łyżecz. proszek do pieczenia

1.50 szkl. cukier

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. mąka ziemniaczana

6 szt. jaja kurze całe

2 szt. jabłko

5 łyżka majonez

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki wyrabiamy dokładnie robotem. Wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej maką.

2

Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na cieście.

3

Pieczemy w tortownicy z kominkiem przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku do 180* C.

4

Posypujemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

139

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły