Babka wielkanocna z białej fasoli

AnetaGwiner
Babka wielkanocna z białej fasoli

0

0 / 0

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

500 g mąka lubella puszysta

2 puszka biała fasola

500 g mąka kukurydziana

20 g mąka kokosowa

6 szt. jaja l

1 łyżka masło

5 łyżka cukier

1 szt. cytryna

1 łyżecz. proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Cytrynę gotujemy na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Po tym czasie blendujemy ją na mus.

2

Fasolę odlaną z zalewy, mąki, jajka oraz 1 łyżkę masła blendujemy na gładką masę. Dodajemy do niej cukier i 2 łyżki musu z gotowanej cytryny.

3

Masę przelewamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st C przez około 50 minut. Po wystudzeniu całość posypujemy cukrem pudrem i skórką z cytryny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

318

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły