Babka wielkanocna z białej fasoli
AnetaGwiner
Wartości odżywcze na porcję
Energia
318
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
500 g mąka lubella puszysta
2 puszka biała fasola
500 g mąka kukurydziana
20 g mąka kokosowa
6 szt. jaja l
1 łyżka masło
5 łyżka cukier
1 szt. cytryna
1 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
Cytrynę gotujemy na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Po tym czasie blendujemy ją na mus.
Fasolę odlaną z zalewy, mąki, jajka oraz 1 łyżkę masła blendujemy na gładką masę. Dodajemy do niej cukier i 2 łyżki musu z gotowanej cytryny.
Masę przelewamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st C przez około 50 minut. Po wystudzeniu całość posypujemy cukrem pudrem i skórką z cytryny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
318
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.