0

Składniki

500 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta
2 Puszki
biała fasola
500 Gramów
Mąka kukurydziana
20 Gramów
mąka kokosowa
6 Sztuk
jajka
1 Łyżka
masło
5 Łyżek
cukier
1 Sztuka
cytryna
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cytrynę gotujemy na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Po tym czasie blendujemy ją na mus.
  2. Fasolę odlaną z zalewy, mąki, jajka oraz 1 łyżkę masła blendujemy na gładką masę. Dodajemy do niej cukier i 2 łyżki musu z gotowanej cytryny.
  3. Masę przelewamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st C przez około 50 minut. Po wystudzeniu całość posypujemy cukrem pudrem i skórką z cytryny.

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Sernik Izaura z mango

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sernik Izaura z mango

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!