Babka wielkanocna

JustynaDabek
Babka wielkanocna

0

0 / 0

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

30 dag. mąka pszenna tortowa lubella

20 dag. mąka ziemniaczana

5 szt. jaja kurze całe

1 kostka masło

0.50 szkl. mleko uht 3,2%

3 łyżecz. proszek do pieczenia

Przygotowanie


1

Utrzeć masło z cukrem. Dodać jaja i wyrobić masę.

2

Sypać stopniowo wymieszane obie mąki i proszek do pieczenia, dolewając mleko. Wszystko dokładnie wymieszać.

3

Piec około 50 minut w dobrze nagrzanym piekarniku bez termoobiegu.

4

Polać lukrem lub polewą i przystroić wedle uznania. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

370

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły