Babka wielkanocna
JustynaDabek
Wartości odżywcze na porcję
Energia
370
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
30 dag. mąka pszenna tortowa lubella
20 dag. mąka ziemniaczana
5 szt. jaja kurze całe
1 kostka masło
0.50 szkl. mleko uht 3,2%
3 łyżecz. proszek do pieczenia
Przygotowanie
Utrzeć masło z cukrem. Dodać jaja i wyrobić masę.
Sypać stopniowo wymieszane obie mąki i proszek do pieczenia, dolewając mleko. Wszystko dokładnie wymieszać.
Piec około 50 minut w dobrze nagrzanym piekarniku bez termoobiegu.
Polać lukrem lub polewą i przystroić wedle uznania. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
370
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.