2

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
300 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
200 Gramów
margaryna zwykła
100 Gramów
cukier
200 Gramów
polewa czekoladowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Aromat waniliowy
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ucieramy margarynę z cukrem.Dodajemy żółtka, aromat waniliowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietankę i wszystko mieszamy.
  2. Białka ubijamy na pianę i łączymy z ciastem, następnie ciasto wykładamy do formy i pieczemy około 45 minut.

Opis

Pyszna babka na Wielkanoc.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!