Babka rumowa z lukrem

m7
Babka rumowa z lukrem

1

0 / 0

Smaczna i niezwykle łatwa babka. Doskonała do kawy.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 łyżecz. kakao decomorreno

200 g margaryna zwykła

2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

0.50 szkl. mleko

0.75 szkl. cukier

4 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Jajka utrzeć z cukrem na puch, po czym dodać rozpuszczoną margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko.

2

Wylać ciasto do wysmarowanej i oprószonej mąką formy i na środek wsypać kakao, delikatnie pomieszać.

3

Piec godzinę w temp.180 stopni.

4

Po upieczeniu polukrować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły