Babka rumowa z lukrem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka rumowa z lukrem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976130635.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna i niezwykle łatwa babka. Doskonała do kawy.
1
0 / 0
Smaczna i niezwykle łatwa babka. Doskonała do kawy.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 łyżecz. kakao decomorreno
200 g margaryna zwykła
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. mleko
0.75 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Jajka utrzeć z cukrem na puch, po czym dodać rozpuszczoną margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko.
2
Wylać ciasto do wysmarowanej i oprószonej mąką formy i na środek wsypać kakao, delikatnie pomieszać.
3
Piec godzinę w temp.180 stopni.
4
Po upieczeniu polukrować.