Babka rumowa z lukrem
m7
1
0 / 0
0
Smaczna i niezwykle łatwa babka. Doskonała do kawy.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1.50 łyżeczka proszek do pieczenia
0.50 łyżeczka kakao decomorreno
200 g margaryna zwykła
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. mleko
0.75 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Jajka utrzeć z cukrem na puch, po czym dodać rozpuszczoną margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko.
2
Wylać ciasto do wysmarowanej i oprószonej mąką formy i na środek wsypać kakao, delikatnie pomieszać.
3
Piec godzinę w temp.180 stopni.
4
Po upieczeniu polukrować.