Babka pomarańczowa z granatem i białą polewą
marzena.smoter
Babka która udaje się za każdym razem i pięknie się prezentuje.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1255
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
150
gram
Tłuszcze
66
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Babka która udaje się za każdym razem i pięknie się prezentuje.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
1 szkl. mąka ziemniaczana
4 szt. jaja l
2 łyżecz. proszek do pieczenia
250 g masło
150 sok pomarańczowy tymbark
1 szt. biała czekolada
1 szkl. pestki granatu
Przygotowanie
Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i stopniowo ucieramy. Powstałą masę łączymy z obiema mąkami, proszkiem do pieczenia i sokiem pomarańczowym.
Formę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Napełniamy ją ciastem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni na 45 minut. Po tym czasie wyciągamy babkę.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy ostudzone ciasto i ozdabiamy pestkami granatu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1255
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
150
gram
Tłuszcze
66
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.