Babka pomarańczowa z granatem i białą polewą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
marzena.smoter
![Babka pomarańczowa z granatem i białą polewą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974566309.jpeg&w=3840&q=75)
Babka która udaje się za każdym razem i pięknie się prezentuje.
0
0 / 0
Babka która udaje się za każdym razem i pięknie się prezentuje.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
1 szkl. mąka ziemniaczana
4 szt. jaja l
2 łyżecz. proszek do pieczenia
250 g masło
150 sok pomarańczowy tymbark
1 szt. biała czekolada
1 szkl. pestki granatu
Przygotowanie
Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i stopniowo ucieramy. Powstałą masę łączymy z obiema mąkami, proszkiem do pieczenia i sokiem pomarańczowym.
Formę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Napełniamy ją ciastem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni na 45 minut. Po tym czasie wyciągamy babkę.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy ostudzone ciasto i ozdabiamy pestkami granatu.