0

Składniki

1 Szklanka
150 Mililitrów
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka ziemniaczana
4 Sztuki
Jaja L
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
250 Gramów
masło
1 Sztuka
Biała czekolada
1 Szklanka
Pestki granatu
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i stopniowo ucieramy. Powstałą masę łączymy z obiema mąkami, proszkiem do pieczenia i sokiem pomarańczowym.
  2. Formę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Napełniamy ją ciastem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni na 45 minut. Po tym czasie wyciągamy babkę.
  3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy ostudzone ciasto i ozdabiamy pestkami granatu.

Opis

Babka która udaje się za każdym razem i pięknie się prezentuje.

Podobne przepisy

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Naleśniki z pomarańczami i sosem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z pomarańczami i sosem

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Sernik z kakaową kruszonką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik z kakaową kruszonką

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!