Babka pomarańczowa z granatem i białą polewą

marzena.smoter
Babka pomarańczowa z granatem i białą polewą

0

0 / 0

Babka która udaje się za każdym razem i pięknie się prezentuje.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa

1 szkl. mąka ziemniaczana

4 szt. jaja l

2 łyżecz. proszek do pieczenia

250 g masło

150 sok pomarańczowy tymbark

1 szt. biała czekolada

1 szkl. pestki granatu

Przygotowanie


1

Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku i stopniowo ucieramy. Powstałą masę łączymy z obiema mąkami, proszkiem do pieczenia i sokiem pomarańczowym.

2

Formę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Napełniamy ją ciastem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 175 stopni na 45 minut. Po tym czasie wyciągamy babkę.

3

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy ostudzone ciasto i ozdabiamy pestkami granatu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1255

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

150

gram

Tłuszcze

66

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły