Babka piaskowa - zawsze się udaje :)
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka piaskowa - zawsze się udaje :)](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972978999.jpeg&w=3840&q=75)
Babeczka piaskowa na niedzielne spotkanie z rodziną :) jest lekka, puszysta... A przede wszystkim szybka w przygotowaniu :)
3
3.2 / 24
Babeczka piaskowa na niedzielne spotkanie z rodziną :) jest lekka, puszysta... A przede wszystkim szybka w przygotowaniu :)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
250 g margaryna zwykła
1 szkl. cukier
0.75 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.75 szkl. mąka ziemniaczana
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. aromat
4 szt. jaja kurze całe
0.50 szt. proszek do pieczenia
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Do miski wkładamy miękką margarynę, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kilka kropel aromatu i całość miksujemy.
Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą, a następnie przesiewamy przez sito (babka wtedy jest bardziej puszysta).
Ciągle miksując dodajemy po kilka łyżek mąki i po całym jednym jajku. Utartą masę wlewamy do foremki na babkę, uprzednio wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.
Pieczemy w temperaturze około 180-190 stopni przez 45 minut. Po wystygnięciu babki, oprószamy ją cukrem pudrem.