Babka piaskowa z serem białym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka piaskowa z serem białym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977609960.jpeg&w=3840&q=75)
Babka piaskowa z dodatkiem białego sera i olejku cytrynowego jest urozmaiconą wersją klasycznej babki. Warto spróbować odświeżonej wersji. Polecamy!
1
0 / 0
Babka piaskowa z dodatkiem białego sera i olejku cytrynowego jest urozmaiconą wersją klasycznej babki. Warto spróbować odświeżonej wersji. Polecamy!
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 olejek cytrynowy
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka bułka tarta
2 dag. tłuszcz
20 dag. ser biały
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Ser zemleć.
Jajka rozetrzeć z cukrem i margaryną.
Dodać ser, mleko i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olejek cytrynowy, całość dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.
Piec początkowo w temperaturze 160 stopni C, później w 200 stopni C przez 50-60 minut.