1

Składniki

2 Mililitry
Olejek cytrynowy
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
bułka tarta
2 Dekagramy
tłuszcz
20 Dekagramów
ser biały
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ser zemleć.
  2. Jajka rozetrzeć z cukrem i margaryną.
  3. Dodać ser, mleko i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olejek cytrynowy, całość dokładnie wymieszać.
  4. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.
  5. Piec początkowo w temperaturze 160 stopni C, później 200 stopni C przez 50-60 minut.

Opis

Babka piaskowa z serem białym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!