Babka piaskowa z serem białym

m7
Babka piaskowa z serem białym

1

0 / 0

Babka piaskowa z dodatkiem białego sera i olejku cytrynowego jest urozmaiconą wersją klasycznej babki. Warto spróbować odświeżonej wersji. Polecamy!

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 olejek cytrynowy

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka bułka tarta

2 dag. tłuszcz

20 dag. ser biały

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Ser zemleć.

2

Jajka rozetrzeć z cukrem i margaryną.

3

Dodać ser, mleko i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olejek cytrynowy, całość dokładnie wymieszać.

4

Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.

5

Piec początkowo w temperaturze 160 stopni C, później w 200 stopni C przez 50-60 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

239

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły