Inspiracja: Adobe Stock
2

Składniki

1 Szklanka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
0.75 Szklanki
mąka ziemniaczana
4 Sztuki
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Łyżka
bułka tarta
25 Dekagramów
margaryna zwykła
5 Dekagramów
Esencja waniliowa
2 Dekagramy
tłuszcz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę utrzeć z cukrem, a następnie dodając po żółtku stale ucierać.
  2. Dodać obie mąki przesiane i wymieszane z proszkiem, wymieszać ciasto.
  3. Ubić sztywną pianą i połączyć z ciastem.
  4. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
  5. Piec w średnio gorącym piekarniku ok. 40-50 minut. Posypać cukrem pudrem.

Opis

Babka piaskowa

Podobne przepisy

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!