Babka piaskowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka piaskowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973117981.jpeg&w=3840&q=75)
Babka piaskowa
2
4.3 / 7
Babka piaskowa
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. cukier
0.75 szkl. mąka ziemniaczana
4 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
1 łyżka bułka tarta
25 dag. margaryna zwykła
5 dag. esencja waniliowa
2 dag. tłuszcz
Przygotowanie
1
Margarynę utrzeć z cukrem, a następnie dodając po żółtku stale ucierać.
2
Dodać obie mąki przesiane i wymieszane z proszkiem, wymieszać ciasto.
3
Ubić sztywną pianą i połączyć z ciastem.
4
Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
5
Piec w średnio gorącym piekarniku ok. 40-50 minut. Posypać cukrem pudrem.