Babka piaskowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka piaskowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133521.jpeg&w=3840&q=75)
Idealna na Wielkanoc. Świetna babka piaskowa.
2
0 / 0
Idealna na Wielkanoc. Świetna babka piaskowa.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna mleczna
0.75 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
5 szt. jajko
0.75 szkl. mąka ziemniaczana
0.75 szkl. cukier
Przygotowanie
1
Margarynę utrzeć z cukrem w makutrze.
2
Dodawać powoli żółtka i dalej ucierać.
3
Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia.Wmieszać. Ucierać dalej w makutrze.
4
Białka ubić na sztywno (można dodać do nich szczyptę soli) i dalej ucierać.
5
Ciasto wlać do formy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
6
Piec w temp. 180 st. C przez 40-45 minut.
7
Na konie posypać cukrem pudrem.