Babka piaskowa

m7
Babka piaskowa

2

0 / 0

Idealna na Wielkanoc. Świetna babka piaskowa.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna mleczna

0.75 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

5 szt. jajko

0.75 szkl. mąka ziemniaczana

0.75 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Margarynę utrzeć z cukrem w makutrze.

2

Dodawać powoli żółtka i dalej ucierać.

3

Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia.Wmieszać. Ucierać dalej w makutrze.

4

Białka ubić na sztywno (można dodać do nich szczyptę soli) i dalej ucierać.

5

Ciasto wlać do formy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.

6

Piec w temp. 180 st. C przez 40-45 minut.

7

Na konie posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

238

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły