Babka Marmurkowe

BarbaraKulesza
Babka Marmurkowe

0

0 / 0

Babki na Wielkanoc to tradycja. Rodzinka je uwielbia!

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

1 kostka margaryna

2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa

1 szkl. cukier

5 szt. jaja l

3 łyżka kakao decomorreno

3 łyżecz. proszek do pieczenia

2 szt. polewa czekoladowa

Przygotowanie


1

Margarynę włożyć do rondelka i rozpuścić. Mąkę z wyjątkiem dwóch łyżek, wymieszać z proszkiem do pieczenia.

2

Jaja utrzeć z cukrem na puch, następnie dodać mąkę i rozpuszczoną margarynę. Powstałą masę podzielić na dwie części: do jednej dać kakao, do drugiej mąkę. Całość wymieszać.

3

Szeroką formę do babki posmarować margaryną i posypać mąką. Masę wlać do formy, na przemian białą i ciemną. Piec około 45 minut w 160 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

309

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły