Babka Marmurkowe
BarbaraKulesza
Babki na Wielkanoc to tradycja. Rodzinka je uwielbia!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
309
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Babki na Wielkanoc to tradycja. Rodzinka je uwielbia!
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
14 porcji
Składniki
1 kostka margaryna
2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
1 szkl. cukier
5 szt. jaja l
3 łyżka kakao decomorreno
3 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szt. polewa czekoladowa
Przygotowanie
Margarynę włożyć do rondelka i rozpuścić. Mąkę z wyjątkiem dwóch łyżek, wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Jaja utrzeć z cukrem na puch, następnie dodać mąkę i rozpuszczoną margarynę. Powstałą masę podzielić na dwie części: do jednej dać kakao, do drugiej mąkę. Całość wymieszać.
Szeroką formę do babki posmarować margaryną i posypać mąką. Masę wlać do formy, na przemian białą i ciemną. Piec około 45 minut w 160 stopniach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
309
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.