Babka Marmurkowe
BarbaraKulesza
Babki na Wielkanoc to tradycja. Rodzinka je uwielbia!
0
0 / 0
Babki na Wielkanoc to tradycja. Rodzinka je uwielbia!
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
14 porcji
Składniki
1 kost. margaryna
2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
1 szkl. cukier
5 szt. jaja l
3 łyżka kakao decomorreno
3 łyżeczka proszek do pieczenia
2 szt. polewa czekoladowa
Przygotowanie
1
Margarynę włożyć do rondelka i rozpuścić. Mąkę z wyjątkiem dwóch łyżek, wymieszać z proszkiem do pieczenia.
2
Jaja utrzeć z cukrem na puch, następnie dodać mąkę i rozpuszczoną margarynę. Powstałą masę podzielić na dwie części: do jednej dać kakao, do drugiej mąkę. Całość wymieszać.
3
Szeroką formę do babki posmarować margaryną i posypać mąką. Masę wlać do formy, na przemian białą i ciemną. Piec około 45 minut w 160 stopniach.