1

Składniki

40 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
4 Sztuki
jajka
2 Szklanki
cukier
3.4 Szklanki
mleko UHT 3,2%
3.4 Szklanki
olej
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Utrzeć jajka, dodać cukier. Cały czas ucierając dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wlać olej i mleko. Na końcu dodać kawę.
  2. Formę babki i foremki babeczek natłuścić np. masłem i posypać bułką tartą. Uzupełnić ciastem na ok. 3/4 wysokości formy. Piec w 180st. około 35 minut. Ciasta wystarcza na jedną dużą babkę i około 12 małych.

Opis

Babka i babeczki są pyszne i mocno kawowe. Są pyszne i szybko znikają! :)

Podobne przepisy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Łatwy Do 40 min
Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Murzynek z kalafiora

Łatwy Do 2 godz
Murzynek z kalafiora

Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Średni Do 1 godz
Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Fondant czekoladowy

Łatwy Do 15 min
Fondant czekoladowy

Kakaowa strucla z makiem

Łatwy Do 2 godz
Kakaowa strucla z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!