1

Składniki

40 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
4 Sztuki
jajka
2 Szklanki
cukier
3.4 Szklanki
mleko UHT 3,2%
3.4 Szklanki
olej
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Utrzeć jajka, dodać cukier. Cały czas ucierając dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wlać olej i mleko. Na końcu dodać kawę.
  2. Formę babki i foremki babeczek natłuścić np. masłem i posypać bułką tartą. Uzupełnić ciastem na ok. 3/4 wysokości formy. Piec w 180st. około 35 minut. Ciasta wystarcza na jedną dużą babkę i około 12 małych.

Opis

Babka i babeczki są pyszne i mocno kawowe. Są pyszne i szybko znikają! :)

Podobne przepisy

Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!