Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Niezastąpiony dodatek do herbaty lub kawy, czyli babka drożdżowa. Proponujemy przepis na przepyszną babkę drożdżową z bakaliami. Do jej przygotowania będziesz potrzebować m.in.: budyniu śmietankowego, żurawiny, orzechów włoskich oraz rodzynków.
1 | Łyżka | ||
![]() |
|||
250 | Gramów |
Mąka pszenna wrocławska
|
|
4 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
0.5 | Szklanki |
Cukier trzcinowy
|
|
25 | Gramów |
drożdże
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
0.75 | Szklanki |
mleko
|
|
1 | Sztuka |
budyń śmietankowy
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
5 | Sztuk |
orzechy włoskie
|
|
10 | Sztuk | ||
![]() |
|||
10 | Sztuk |
rodzynki
|
|
0.5 | Sztuki |
cukier puder
|
|
2 | Łyżki |
Gorąca woda
|
|
5 | Sztuk |
żurawina suszona
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |