Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przejdź na słodszą stronę cukinii i zaserwuj sobie i bliskim tę pyszną, aromatyczną babkę cukiniową o mocno czekoladowym smaku. Choć jest bezglutenowa, bezmleczna, bezcukrowa i bezjajeczna - to w smaku i konsystencji praktycznie nie odbiega od wypieku na mące pszennej z glutenem. Babka jest bardzo prosta w przygotowaniu, dodatkowo uwieńczona polewa czekoladową staje się jeszcze bardziej wyrazista w smaku i mocniej czekoladowa. Pyyycha!
SKŁADNIKI NA CIASTO: |
|||
45 | Gramów | ||
![]() |
|||
280 | Gramów |
mąka migdałowa
|
|
180 | Gramów |
Erytrol
|
|
2 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
260 | Gramów |
cukinia
|
|
6 | Sztuk |
JAJA
|
|
115 | Gramów |
Olej kokosowy
|
|
1 | Łyżeczka |
Ekstrakt z pomarańczy
|
|
1 | Garść |
Skórka z pomarańczy
|
|
SKŁADNIKI NA POLEWĘ: |
|||
45 | Gramów | ||
![]() |
|||
60 | Gramów |
olej kokosowy nierafinowany płynny
|
|
2 | Łyżeczki |
erytrytol
|
|
1 | Garść |
Migdały wiórki
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |