Babka czekoladowa

AniaStawowa
Babka czekoladowa

0

0 / 0

Prosta babka czekoladowa

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

130 g mąka orkiszowa

3 szt. jaja l

60 olej rzepakowy uniwersalny

30 g kakao decomorreno

130 g erytrytol

1 łyżka powidła śliwkowe łowicz

1 łyżecz. olejek waniliowy

3 szczyp. olejek migdałowy

130 g jogurt grecki

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 szt. czekolada gorzka

Przygotowanie


1

Jaja utrzeć ze zmielonym na puder erytrytolem, na puszystą białą masę. Dodać aromaty, wlać jogurt, olej, powidła i wymieszać.

2

Na koniec dodać mąkę z kakaem, sodą oraz pokrojoną czekoladę (można dodać całą). Wierzch posypać pudrem lub połowę czekolady przeznaczyć na polewę.

3

Pieczemy w 180 stopniach około 35-40 minut. Do suchego patyczka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

130

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły