Babka czekoladowa
AniaStawowa
Prosta babka czekoladowa
0
0 / 0
Prosta babka czekoladowa
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
130 g mąka orkiszowa
3 szt. jaja l
60 olej rzepakowy uniwersalny
30 g kakao decomorreno
130 g erytrytol
1 łyżka powidła śliwkowe łowicz
1 łyżecz. olejek waniliowy
3 szczyp. olejek migdałowy
130 g jogurt grecki
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 szt. czekolada gorzka
Przygotowanie
1
Jaja utrzeć ze zmielonym na puder erytrytolem, na puszystą białą masę. Dodać aromaty, wlać jogurt, olej, powidła i wymieszać.
2
Na koniec dodać mąkę z kakaem, sodą oraz pokrojoną czekoladę (można dodać całą). Wierzch posypać pudrem lub połowę czekolady przeznaczyć na polewę.
3
Pieczemy w 180 stopniach około 35-40 minut. Do suchego patyczka.