Babka cytrynowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Babka cytrynowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973023055.jpeg&w=3840&q=75)
0
3.9 / 9
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. mąka ziemniaczana
1 szkl. cukier
1 łyżka cukier puder
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szt. cytryna
200 g margaryna
4 szt. jaja l
1 l tymbark czarna porzeczka
Przygotowanie
1
Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz. Zetrzyj skórkę z cytryny na drobnej tarce i wyciśnij z niej sok.
2
Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka ubij z cukrem, dodaj margarynę, obie mąki, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny.
3
Dokładnie wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
4
Piecz w 180 st. przez ok 40-50 minut. Po wystudzeni obsyp cukrem pudrem.