Babka cytrynowa

kontakt_1
Babka cytrynowa

0

3.9 / 9

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. mąka ziemniaczana

1 szkl. cukier

1 łyżka cukier puder

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szt. cytryna

200 g margaryna

4 szt. jaja l

1 l tymbark czarna porzeczka

Przygotowanie


1

Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz. Zetrzyj skórkę z cytryny na drobnej tarce i wyciśnij z niej sok.

2

Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka ubij z cukrem, dodaj margarynę, obie mąki, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny.

3

Dokładnie wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

4

Piecz w 180 st. przez ok 40-50 minut. Po wystudzeni obsyp cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły