0

Składniki

1 Szklanka
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
mąka ziemniaczana
1 Szklanka
cukier
1 Łyżka
cukier puder
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
cytryna
200 Gramów
margaryna
4 Sztuki
Jaja L

Dodatki

1 Litr
Tymbark Czarna porzeczka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz. Zetrzyj skórkę z cytryny na drobnej tarce i wyciśnij z niej sok.
  2. Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka ubij z cukrem, dodaj margarynę, obie mąki, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny.
  3. Dokładnie wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piecz w 180 st. przez ok 40-50 minut. Po wystudzeni obsyp cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!