Babka cytrynowa

kontakt_1
Babka cytrynowa

0

3.9 / 9

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. mąka ziemniaczana

1 szkl. cukier

1 łyżka cukier puder

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szt. cytryna

200 g margaryna

4 szt. jaja l

1 l tymbark czarna porzeczka

Przygotowanie


1

Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz. Zetrzyj skórkę z cytryny na drobnej tarce i wyciśnij z niej sok.

2

Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka ubij z cukrem, dodaj margarynę, obie mąki, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny.

3

Dokładnie wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

4

Piecz w 180 st. przez ok 40-50 minut. Po wystudzeni obsyp cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

702

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

93

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły