Babka cynamonowo-kakaowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Babka cynamonowo-kakaowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4755-1702057782710.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo puszysta, miękka i wilgotna babka, która zyskała uznanie całej mojej rodziny.
0
2.5 / 4
Bardzo puszysta, miękka i wilgotna babka, która zyskała uznanie całej mojej rodziny.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
220 mleko
0.50 łyżecz. cynamon
2 łyżecz. soda oczyszczona
125 g margaryna zwykła
0.75 szkl. cukier
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka dżem
1 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Margarynę, jajko, cukier i dżem utrzeć na gładką masę.
2
Dodać cynamon, mąkę, mleko i sodę i znowu ucierać.
3
Połowę ciasta wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem małej keksówki.
4
Do reszty ciasta dodać łyżkę kakao i dokładnie wymieszać.
5
Wylać na ciasto jasne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 st. C i piec około godziny.