Babka cynamonowo-kakaowa

m7
Babka cynamonowo-kakaowa

0

2.5 / 4

Bardzo puszysta, miękka i wilgotna babka, która zyskała uznanie całej mojej rodziny.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

220 mleko

0.50 łyżecz. cynamon

2 łyżecz. soda oczyszczona

125 g margaryna zwykła

0.75 szkl. cukier

2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka dżem

1 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Margarynę, jajko, cukier i dżem utrzeć na gładką masę.

2

Dodać cynamon, mąkę, mleko i sodę i znowu ucierać.

3

Połowę ciasta wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem małej keksówki.

4

Do reszty ciasta dodać łyżkę kakao i dokładnie wymieszać.

5

Wylać na ciasto jasne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 st. C i piec około godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

253

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły