Babka cynamonowo-kakaowa
m7
Bardzo puszysta, miękka i wilgotna babka, która zyskała uznanie całej mojej rodziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
253
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.5 / 4
Bardzo puszysta, miękka i wilgotna babka, która zyskała uznanie całej mojej rodziny.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
220 mleko
0.50 łyżecz. cynamon
2 łyżecz. soda oczyszczona
125 g margaryna zwykła
0.75 szkl. cukier
2 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka dżem
1 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Margarynę, jajko, cukier i dżem utrzeć na gładką masę.
Dodać cynamon, mąkę, mleko i sodę i znowu ucierać.
Połowę ciasta wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem małej keksówki.
Do reszty ciasta dodać łyżkę kakao i dokładnie wymieszać.
Wylać na ciasto jasne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 st. C i piec około godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
253
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.