Babka cynamonowo marcepanowa

wioleta.22
Babka cynamonowo marcepanowa

0

0 / 0

Do przygotowania dosłownie w kilka minut. Ciasto jest lśniące, delikatne i obłędnie smakuje cynamonem , marcepanem i kakao. Smak rewelacyjny - goście będą zachwyceni!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

125 g margaryna

2 szt. jaja l

1 szkl. cukier

1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1.50 łyżka masa marcepanowa

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 łyżka cynamon

1 łyżka soda oczyszczona

1 łyżka kakao decomorreno

1 szkl. mleko uht 3,2%

100 g czekolada biała

Przygotowanie


1

Do miski wsypujemy cukier, wbijamy jajka oraz siekamy miękką margarynę. Całość miksujemy na puszystą, gładką masę. Wlewamy olej oraz dodajemy kawałeczki marcepana. Ponownie miksujemy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, sodą i cynamonem. Dodajemy do masy, wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Przelewamy do formy na babkę o pojemności 2-2,5 l. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 45 minut. Studzimy, wyjmujemy na talerz. Wierzch oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły