Babka cynamonowo marcepanowa
wioleta.22
Do przygotowania dosłownie w kilka minut. Ciasto jest lśniące, delikatne i obłędnie smakuje cynamonem , marcepanem i kakao. Smak rewelacyjny - goście będą zachwyceni!
0
0 / 0
Do przygotowania dosłownie w kilka minut. Ciasto jest lśniące, delikatne i obłędnie smakuje cynamonem , marcepanem i kakao. Smak rewelacyjny - goście będą zachwyceni!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
125 g margaryna
2 szt. jaja l
1 szkl. cukier
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1.50 łyżka masa marcepanowa
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżka cynamon
1 łyżka soda oczyszczona
1 łyżka kakao decomorreno
1 szkl. mleko uht 3,2%
100 g czekolada biała
Przygotowanie
Do miski wsypujemy cukier, wbijamy jajka oraz siekamy miękką margarynę. Całość miksujemy na puszystą, gładką masę. Wlewamy olej oraz dodajemy kawałeczki marcepana. Ponownie miksujemy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, sodą i cynamonem. Dodajemy do masy, wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Przelewamy do formy na babkę o pojemności 2-2,5 l. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 45 minut. Studzimy, wyjmujemy na talerz. Wierzch oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą.