Babka cynamonowo marcepanowa
wioleta.22

Do przygotowania dosłownie w kilka minut. Ciasto jest lśniące, delikatne i obłędnie smakuje cynamonem , marcepanem i kakao. Smak rewelacyjny - goście będą zachwyceni!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
413
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Do przygotowania dosłownie w kilka minut. Ciasto jest lśniące, delikatne i obłędnie smakuje cynamonem , marcepanem i kakao. Smak rewelacyjny - goście będą zachwyceni!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
125 g margaryna
2 szt. jaja l
1 szkl. cukier
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1.50 łyżka masa marcepanowa
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 łyżka cynamon
1 łyżka soda oczyszczona
1 łyżka kakao decomorreno
1 szkl. mleko uht 3,2%
100 g czekolada biała
Przygotowanie
Kroki
Do miski wsypujemy cukier, wbijamy jajka oraz siekamy miękką margarynę. Całość miksujemy na puszystą, gładką masę. Wlewamy olej oraz dodajemy kawałeczki marcepana. Ponownie miksujemy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, sodą i cynamonem. Dodajemy do masy, wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Przelewamy do formy na babkę o pojemności 2-2,5 l. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 45 minut. Studzimy, wyjmujemy na talerz. Wierzch oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
413
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Jajka