Babeczki Wielkanocne
MartaJoannaWojdalska
Wartości odżywcze na porcję
Energia
114
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2 szt. banan
2 szt. jaja kurze całe
100 olej słonecznikowy
1 łyżecz. aromat migdałowy
210 g mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżka kakao decomorreno
2 łyżecz. stewia
Przygotowanie
Białka ubić. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać stewię oraz żółtka. Banany zblendować dodając resztę mokrych składników. Obie masy połączyć na koniec dodając przesianą mąkę, kakao i sodę oczyszczoną.
Na koniec do ciasta można dodać pół banana pokrojonego w kostkę. Ciasto przelewamy do mniejszych silikonowych foremek. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni i całość pieczemy około 20-25 minut.
Babeczki możemy ozdobić rozpuszczona w kąpieli wodnej czekoladą i pokruszonym orzeszkami. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
114
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.