Babeczki Wielkanocne

MartaJoannaWojdalska
Babeczki Wielkanocne

0

0 / 0

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 szt. banan

2 szt. jaja kurze całe

100 olej słonecznikowy

1 łyżecz. aromat migdałowy

210 g mąka pszenna tortowa lubella

2 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżka kakao decomorreno

2 łyżecz. stewia

Przygotowanie


1

Białka ubić. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać stewię oraz żółtka. Banany zblendować dodając resztę mokrych składników. Obie masy połączyć na koniec dodając przesianą mąkę, kakao i sodę oczyszczoną.

2

Na koniec do ciasta można dodać pół banana pokrojonego w kostkę. Ciasto przelewamy do mniejszych silikonowych foremek. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni i całość pieczemy około 20-25 minut.

3

Babeczki możemy ozdobić rozpuszczona w kąpieli wodnej czekoladą i pokruszonym orzeszkami. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

114

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły