Arbuzowe smoothie bowl z kruszonką czekoladową
decomorreno
Smoothie arbuzowe to prosty i szybki sposób na na oryginalny, orzeźwiający i pełen witamin deser. Dodatek kruszonki czekoladowej doskonale wzbogaci nasze smoothie i sprawi, że całość świetnie sprawdzi się jako pełnowartościowy i sycący letni posiłek. Spróbujecie - przepadniecie!
0
5 / 1
Smoothie arbuzowe to prosty i szybki sposób na na oryginalny, orzeźwiający i pełen witamin deser. Dodatek kruszonki czekoladowej doskonale wzbogaci nasze smoothie i sprawi, że całość świetnie sprawdzi się jako pełnowartościowy i sycący letni posiłek. Spróbujecie - przepadniecie!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g migdały wiórki
25 g kakao decomorreno
25 g mąka pszenna lubella
50 g masło
40 g cukier trzcinowy
1 szkl. świeże owoce
1.50 szkl. arbuz
1 szkl. truskawki
100 jogurt kokosowy
2 łyżka miód
1 szcz. sól
Przygotowanie
Arbuza pokrój w kostkę (tyle aby objętościowo kawałki wypełniły 1,5 szklanki) i włóż do zamrażarki, najlepiej przygotuj go dzień wcześniej, aby dobrze się zamroził.
Następnie przygotuj kruszonkę. Połowę migdałów zblenduj na drobny pył. Dodaj cukier, mąkę, kakao, z cukrem trzcinowym w mikserze na mąkę. Na koniec dodaj pozostałe migdały i wymieszaj.
Kruszonkę rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 12-15 minut w temperaturze 185°C.
Umieść zamrożone kawałki arbuza, truskawki oraz pozostałe składniki na smoothie w blenderze i zmiksuj.
Przelej smoothie do miseczek, na wierzchu posyp obficie kruszonką oraz świeżymi owocami. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten