Arbuzowe smoothie bowl z kruszonką czekoladową

decomorreno
Arbuzowe smoothie bowl z kruszonką czekoladową

0

5 / 1

Smoothie arbuzowe to prosty i szybki sposób na na oryginalny, orzeźwiający i pełen witamin deser. Dodatek kruszonki czekoladowej doskonale wzbogaci nasze smoothie i sprawi, że całość świetnie sprawdzi się jako pełnowartościowy i sycący letni posiłek. Spróbujecie - przepadniecie!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g migdały wiórki

25 g kakao decomorreno

25 g mąka pszenna lubella

50 g masło

40 g cukier trzcinowy

1 szkl. świeże owoce

1.50 szkl. arbuz

1 szkl. truskawki

100 jogurt kokosowy

2 łyżka miód

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Arbuza pokrój w kostkę (tyle aby objętościowo kawałki wypełniły 1,5 szklanki) i włóż do zamrażarki, najlepiej przygotuj go dzień wcześniej, aby dobrze się zamroził.

2

Następnie przygotuj kruszonkę. Połowę migdałów zblenduj na drobny pył. Dodaj cukier, mąkę, kakao, z cukrem trzcinowym w mikserze na mąkę. Na koniec dodaj pozostałe migdały i wymieszaj.

3

Kruszonkę rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 12-15 minut w temperaturze 185°C.

4

Umieść zamrożone kawałki arbuza, truskawki oraz pozostałe składniki na smoothie w blenderze i zmiksuj.

5

Przelej smoothie do miseczek, na wierzchu posyp obficie kruszonką oraz świeżymi owocami. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły