Arbuzowe smoothie bowl z kruszonką czekoladową

decomorreno
Arbuzowe smoothie bowl z kruszonką czekoladową

0

5 / 1

Smoothie arbuzowe to prosty i szybki sposób na na oryginalny, orzeźwiający i pełen witamin deser. Dodatek kruszonki czekoladowej doskonale wzbogaci nasze smoothie i sprawi, że całość świetnie sprawdzi się jako pełnowartościowy i sycący letni posiłek. Spróbujecie - przepadniecie!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g migdały wiórki

25 g kakao decomorreno

25 g mąka pszenna lubella

50 g masło

40 g cukier trzcinowy

1 szkl. świeże owoce

1.50 szkl. arbuz

1 szkl. truskawki

100 jogurt kokosowy

2 łyżka miód

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Arbuza pokrój w kostkę (tyle aby objętościowo kawałki wypełniły 1,5 szklanki) i włóż do zamrażarki, najlepiej przygotuj go dzień wcześniej, aby dobrze się zamroził.

2

Następnie przygotuj kruszonkę. Połowę migdałów zblenduj na drobny pył. Dodaj cukier, mąkę, kakao, z cukrem trzcinowym w mikserze na mąkę. Na koniec dodaj pozostałe migdały i wymieszaj.

3

Kruszonkę rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 12-15 minut w temperaturze 185°C.

4

Umieść zamrożone kawałki arbuza, truskawki oraz pozostałe składniki na smoothie w blenderze i zmiksuj.

5

Przelej smoothie do miseczek, na wierzchu posyp obficie kruszonką oraz świeżymi owocami. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

918

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

92

gram

Tłuszcze

51

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły