Żurek z kiełbasą

eluchap
Żurek z kiełbasą

1

0 / 0

Szybka i smaczna zupa z białą kiełbasą.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

400 g kiełbasa biała

1 szt. barszcz biały

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

4 szt. jaja kurze całe

2 szt. ziemniaki

3 łyżka śmietana 12%

2 łyżka majeranek

Przygotowanie


1

Biała kiełbasę zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Gotować do miękkości przez około 30 minut. Wyjąć kiełbasę z wywaru.

2

Następnie wlać zupę w proszku, którą wcześniej należy rozrobić z ½ szklanki wody. Osobno ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę.

3

Przyprawić barszcz solą, pieprzem, majerankiem. Dodać śmietanę. Barszcz biały podawać z kiełbasą, ugotowanymi ziemniakami i jajkiem ugotowanym na twardo.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

353

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły