Żurek z jajkiem

m7
Żurek z jajkiem

0

0 / 0

Tradycyjny żurek robiony na żeberkach z jajkiem - pychota.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 żurek zakwas

2 szczyp. pieprz

1 łyżecz. sól

4 szt. jaja kurze całe

30 dag. żeberka wieprzowe

Przygotowanie


1

Żeberka zalać wodą i gotować do miękkości, doprawiając najpierw solą i później pieprzem.

2

Gdy żeberka są już miękkie wlać żurek z butelki.

3

Doprawić do smaku, podawać z jajkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

314

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły