Żurek z jajkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żurek z jajkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1362-1702057568650.jpeg&w=3840&q=75)
Tradycyjny żurek robiony na żeberkach z jajkiem - pychota.
0
0 / 0
Tradycyjny żurek robiony na żeberkach z jajkiem - pychota.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
300 żurek zakwas
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
4 szt. jaja kurze całe
30 dag. żeberka wieprzowe
Przygotowanie
1
Żeberka zalać wodą i gotować do miękkości, doprawiając najpierw solą i później pieprzem.
2
Gdy żeberka są już miękkie wlać żurek z butelki.
3
Doprawić do smaku, podawać z jajkiem.