Żurek z jajkiem
m7
Tradycyjny żurek robiony na żeberkach z jajkiem - pychota.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
314
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tradycyjny żurek robiony na żeberkach z jajkiem - pychota.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
300 żurek zakwas
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
4 szt. jaja kurze całe
30 dag. żeberka wieprzowe
Przygotowanie
1
Żeberka zalać wodą i gotować do miękkości, doprawiając najpierw solą i później pieprzem.
2
Gdy żeberka są już miękkie wlać żurek z butelki.
3
Doprawić do smaku, podawać z jajkiem.