Żurek wypasiony

m7
Żurek wypasiony

1

0 / 0

Pyszny i wypasiony żurek, danie szybkie, jednogarnkowe.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

5 szt. ziemniaki

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. żurek

1 szt. bulion drobiowy

1 szt. sól, pieprz

1 łyżka majeranek

15 dag. kiełbasa

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać wodą, zagotować, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz kostkę rosołową. Gotować 10 minut. Dodać pieczarki, gotować do miękkości ziemniaków.

2

Pod koniec dodać żurek, majeranek. Zupa powinna zgęstnieć. Ewentualnie doprawić. Przed podaniem wrzucić pokrojone jajka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

452

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły