0

Składniki

400 Mililitrów
Żurek zakwas
2 Kostki
kostka rosołowa
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
majeranek
20 Dekagramów
Kiełbasa biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Włoszczyznę gotujemy z kostką rosołową i biała kiełbasą.Dodajemy liść, ziele angielskie. Po ugotowaniu włoszczyznę i kiełbasę wyjmujemy z czego tylko z kiełbasy będziemy jeszcze korzystać. Do wywaru wlewamy żur i gotujemy ok 10 min. Na koniec dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i majeranek. Gotujemy 3 min i gotowe. Podajemy z połówką jajka.

Opis

stary dobry żurek

Podobne przepisy

Żurek

Łatwy Do 1 godz
Żurek

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!