0

Składniki

400 Mililitrów
Żurek zakwas
2 Kostki
kostka rosołowa
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
majeranek
20 Dekagramów
Kiełbasa biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Włoszczyznę gotujemy z kostką rosołową i biała kiełbasą.Dodajemy liść, ziele angielskie. Po ugotowaniu włoszczyznę i kiełbasę wyjmujemy z czego tylko z kiełbasy będziemy jeszcze korzystać. Do wywaru wlewamy żur i gotujemy ok 10 min. Na koniec dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i majeranek. Gotujemy 3 min i gotowe. Podajemy z połówką jajka.

Opis

stary dobry żurek

Podobne przepisy

Rosół

Średni Do 1 godz.

Żurek

Łatwy Do 1 godz.

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Klasyczny chłodnik litewski

Łatwy Do 40 min.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Zupa fasolowa

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!