0

Składniki

400 Mililitrów
Żurek zakwas
2 Kostki
kostka rosołowa
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
majeranek
20 Dekagramów
Kiełbasa biała
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Włoszczyznę gotujemy z kostką rosołową i biała kiełbasą.Dodajemy liść, ziele angielskie. Po ugotowaniu włoszczyznę i kiełbasę wyjmujemy z czego tylko z kiełbasy będziemy jeszcze korzystać. Do wywaru wlewamy żur i gotujemy ok 10 min. Na koniec dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i majeranek. Gotujemy 3 min i gotowe. Podajemy z połówką jajka.

Opis

stary dobry żurek

Podobne przepisy

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!