Example thumb
0

Składniki

400 Mililitrów
Żurek zakwas
2 Kostki
kostka rosołowa
1 Sztuka
włoszczyzna
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
majeranek
20 Dekagramów
Kiełbasa biała
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Włoszczyznę gotujemy z kostką rosołową i biała kiełbasą.Dodajemy liść, ziele angielskie. Po ugotowaniu włoszczyznę i kiełbasę wyjmujemy z czego tylko z kiełbasy będziemy jeszcze korzystać. Do wywaru wlewamy żur i gotujemy ok 10 min. Na koniec dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i majeranek. Gotujemy 3 min i gotowe. Podajemy z połówką jajka.

Opis

stary dobry żurek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!