Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
2 Szklanki
woda
15 Gramów
grzyby suszone
1 Opakowanie
ingridient
Żurek Krakus
1 Sztuka
marchew
1 Opakowanie
ingridient
bulion warzywny Krakus
1 Łyżka
śmietana 18%
0.5 Kilograma
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ,marchewkę obieramy i kroimy na kawałki .
  2. Wrzucamy do garnka, dodajemy bulion i suszone grzyby.
  3. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
  4. Żurek mieszamy z 2 łyżkami mąki ,j edną łyżką śmietany.
  5. Wlewamy do gotującej się zupy i mieszamy by dokładnie się połączyło.Doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą typu vegeta.

Opis

Pyszna zupka .Ulubiona moich dzieciaczków.

Podobne przepisy

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Wielkanocny żurek w chlebie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wielkanocny żurek w chlebie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!