0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana
3 Litry
woda
8 Sztuk
Kiełbasa biała
2 Sztuki
Zupa w proszku
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
margaryna zwykła
3 Łyżki
majeranek
0.5 Kilograma
kiełbasa
0.5 Kilograma
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białą kiełbasę zalewamy podana ilością wody, obgotowujemy 15 minut listkami i zielem angielskim. Wyjmujemy kiełbasę, studzimy, następnie kroimy w plasterki i podsmażamy na rumiano na patelni teflonowej ( nie używam do tego żadnego tłuszczu). Wywar przecedzamy.
  2. Cienką kiełbasę kroimy w kostkę - podsmażamy. Pieczarki myjemy, kropimy, podsmażamy na margarynie do odparowania wody. Wszystkie składniki wkładamy do wywaru, gotujemy około 30 minut. Żurki rozrabiamy w małej ilości wody, dodajemy do garnka. Całość zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą pieprzem, dosypujemy majeranek.

Opis

pyszota ;)

Podobne przepisy

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!