Żurek aromatyczny

m7
Żurek aromatyczny

0

0 / 0

Pełen dobroci żurek - pychota.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

250 śmietana

3 l woda

8 szt. kiełbasa biała

2 szt. zupa w proszku

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 łyżka margaryna zwykła

3 łyżka majeranek

0.50 kg kiełbasa

0.50 kg pieczarki

Przygotowanie


1

Białą kiełbasę zalać wodą, obgotować 15 minut z listkami i zielem angielskim. Wyjąć kiełbasę, ostudzić, następnie pokroić w plasterki i podsmażyć na rumiano na patelni teflonowej bez tłuszczu. Wywar przecedzić.

2

Cienką kiełbasę pokroić w kostkę, również podsmażyć. Pieczarki umyć, pokropić, podsmażyć na margarynie do odparowania wody. Wszystkie składniki włożyć do wywaru, gotować około 30 minut.

3

Żurki rozrobić w małej ilości wody, dodać do garnka. Całość zaprawić śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły