0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana
3 Litry
woda
8 Sztuk
Kiełbasa biała
2 Sztuki
Zupa w proszku
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
margaryna zwykła
3 Łyżki
majeranek
0.5 Kilograma
kiełbasa
0.5 Kilograma
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białą kiełbasę zalewamy podana ilością wody, obgotowujemy 15 minut listkami i zielem angielskim. Wyjmujemy kiełbasę, studzimy, następnie kroimy w plasterki i podsmażamy na rumiano na patelni teflonowej ( nie używam do tego żadnego tłuszczu). Wywar przecedzamy.
  2. Cienką kiełbasę kroimy w kostkę - podsmażamy. Pieczarki myjemy, kropimy, podsmażamy na margarynie do odparowania wody. Wszystkie składniki wkładamy do wywaru, gotujemy około 30 minut. Żurki rozrabiamy w małej ilości wody, dodajemy do garnka. Całość zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą pieprzem, dosypujemy majeranek.

Opis

pyszota ;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!