Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Żurek to obowiązkowa zupa na Wielkanoc, ale warto robić ją nie tylko od święta. Z poniższego przepisu wykonasz sycący i aromatyczny żurek. Podaj z ugotowanym jajkiem.
1 | Sztuka |
Korpus z kurczaka
|
|
20 | Dekagramów |
kiełbasa
|
|
2 | Sztuki |
udko z kurczaka
|
|
2 | Szczypty |
majeranek
|
|
1 | Sztuka |
por
|
|
2 | Sztuki |
marchew
|
|
1 | Sztuka |
korzeń pietruszki
|
|
1 | Sztuka |
Żurek zakwas
|
|
1 | Sztuka |
Kość wieprzowa
|
|
3 | Łyżki |
śmietana 18%
|
|
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
0.5 | Sztuki |
seler
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |