Żurek
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żurek](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976504666.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo smaczna i tania zupa - żurek na szybko.
1
0 / 0
Bardzo smaczna i tania zupa - żurek na szybko.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
7 porcji
Składniki
1 szkl. żurek zakwas
3 szkl. wywar z kości
1 szt. przyprawa
1 szt. sól, pieprz
1 łyżka chrzan krakus
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
30 dag. kiełbasa
Przygotowanie
1
Wywar zagotować. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody i z zakwasem, wlać do gorącego wywaru. Włożyć kiełbasę pokrojoną w plasterki, łyżkę chrzanu, sól, przyprawę maggi, pieprz i zagotować.