Żurek
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Żurek](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974151859.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki w przygotowaniu i smaczny obiad dla całej rodziny.
0
0 / 0
Szybki w przygotowaniu i smaczny obiad dla całej rodziny.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
2 l woda
2 szkl. żurek zakwas
5 szt. jaja kurze całe
2 łyżka majeranek
3 łyżka śmietana
2 łyżka mąka pszenna tortowa
70 dag. kiełbasa biała
Przygotowanie
1
Wodę należy zagotować, dodać kiełbasę i gotować przez kilka minut, następnie wyjąć kiełbasę i pokroić na kawałki.
2
Włożyć ją ponownie do garnka, dodać zakwas na żur. Zupę zaprawić śmietaną i mąką, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majeranek.
3
Jajka ugotować, pokroić na ćwiartki i dodać do żurku.